לימודי תעודת הוראה במגמת א"י וארכיאולוגיה - אוניברסיטת אריאל

הידעת? הדפדפן שהינך גולש ממנו אינו עדכני

הדפדפן שהינך גולש ממנו אינו עדכני ויתכן שהאתר אינו יעבוד בצורה טובה. הדפדפנים הנתמכים באתר הם:

לחץ על האיקונים למעבר לדף ההורדה של הדפדפן

סגירת חלונית אל תציג בשנית

בסגירת החלונית תועבר/י לאתר מותאם לדפדפן ויתכן כי חלק מהאתר לא יעבוד בצורה מיטבית

דף הבית לימודי ארץ ישראל וארכאולוגיה

לימודי תעודת הוראה במגמת א"י וארכיאולוגיה - אוניברסיטת אריאל

הדפסה דוא
לימודי תעודת הוראה במגמת א

פרופ' ניצה דוידוביץ - ראש התכנית להכשרת מורים \ ד"ר יצחק שי, ראש החוג ללימודי א"י וארכיאולוגיה \ ד"ר אהוד מנור, ראש מסלול תעודת הוראה בא"י וארכיאולוגיה

המסלול מקנה תואר B.A ותעודת הוראה לחינוך העל יסודי, במגמת ארץ ישראל וארכיאולוגיה ומיועד למי שרואים עצמם למובילים בחינוך לתלמידים בבתי הספר התיכוניים מכיתה י'–י"ב לשם הכנתם לבחינות הבגרות.
בוגרי המסלול יוכלו ללמד ולחנך את תלמידיהם במקצוע ולהדריכם לידעת הארץ ולחשיבות השימור הארכיאולוגי.

מטרת התכנית

מטרת התכנית להכשיר סטודנטים כמורים ללימודי א"י וארכיאולוגיה:

מטרת תעודת ההוראה בלימודי א"י וארכיאולוגיה היא להכשיר מורים בעלי ידע ההיסטוריה של ארץ ישראל, תוך הכרת הארץ, תרבותה הרוחנית והחומרנית ומשטריה הפוליטיים, ובהבנת תולדותיה במרוצת הדורות. תעודת הוראה בלימודי ארץ ישראל וארכיאולוגיה נועדה לתת מענה לצורכי מערכת החינוך במורים ללימודי ארץ ישראל וארכיאולוגיה ושל"ח אשר ישתלבו בבתי הספר התיכוניים מכיתות י' - י"ב לשם הכנתם לבחינות הבגרות.

תכנית הלימודים לתעודת הוראה בחטיבה העל יסודית כוללת: לימודי חינוך, לימודי פדגוגיה, מתודיקה ואוריינות, התנסות מעשית. (לימודי העשרה נלמדים כחלק מהתואר)

לרשות הסטודנטים באוניברסיטה עומד מרכז סימולציות מתקדם, המאפשר שיפור יכולות מקצועיות באמצעות התנסות בתרחישים שונים המבוססים על אירועים מהעולם המקצועי.

הכשרת הסטודנטים כמורים לארץ ישראל וארכיאולוגיה מתבצעת בשלושה מישורים:

• תיאורטי - לימוד מעמיק בארץ ישראל וארכיאולוגיה, בהלימה לתכניות הלימודי של משרד החינוך.
  • מעשי - התנסות בהוראה בתנאי אמת. התאמת ההוראה לקבוצת הלומדים, צפייה בהוראה של מורים מנוסים וניצוחה, פיתוח יכולת רפלקטיבית של העשייה החינוכית, התמודדות עם דילמות חינוכיות בכיתה.
  • חינוכי - פיתוח מיומנויות ההוראה, פיתוח מיומנויות למידה וחשיבה אצל התלמידים, הקניית כלים להכרות עם מערכת החינוך.

התכנית מקנה כלים לפיתוח יכולות ההוראה:

• כלים למיומנויות ניהול, עמידה בפני קהל, בהדרכה והוראה בנושא.
  • כלים למיומנויות ניהול של פיתוח והדרכה, עמידה בפני קהל, בהדרכה והוראה בנושא.

התנסות מעשית

במסגרת התוכנית ניתנת אפשרות להתנסות בהוראה בתנאי אמת וניתנים כלים ותמיכה לסיוע ולפתרון קשיים בתחום הפדגוגי, הארגוני ובטיפוח זהות מקצועית.

ההתנסות המעשית תאפשר לסטודנט לקשור באופן מעשי בין התיאוריה החינוכית לבין יישומה הלכה למעשה.

הסטודנט יתנסה במהלך הכשרתו במגוון סדנאות, בצפייה בשיעורים ועד להוראה עצמאית בפועל, של תלמידים בבתי הספר התיכוניים בכיתות י'–י"ב בהן לומדים למבחני הבגרות. גולת הכותרת של הלימודים הדיסציפלינריים היא העבודה המעשית בבית הספר, המביאה לידי ביטוי את הידע המעשי שרכש הסטודנט במהלך לימודיו ואת יכולתו לשלב את תחומי הידע השונים. לימודי המתודיקה יתרמו לקשר שבין תוכנית הלימודים המתקיימת באוניברסיטה לבין תכנית הלימודים שנקבעה לבית הספר על ידי הפיקוח על הוראת המקצוע – א"י וארכיאולוגיה.

תכנית הלימודים

חובה 6
סה"כ

10

טבלה 1 ב' - תכנית הלימודים בלימודי יסוד והעשרה במסלול (קורסים אלה ניתנים במסגרת לימודי התואר הראשון בשנים א ו-ב)
* לימודי אנגלית: כל סטודנט מחויב להגיע לרמת "פטור" באנגלית. רמת לימודי האנגלית נקבעת ע"י בחינה פסיכומטרית של "המרכז הארצי לבחינות".
הרמות הקיימות באנגלית הן: מתחילים 1-2, טרום מתקדמים ומתקדמים 1-2.
אנגלית טכנית: הסטודנטים במחלקות ההנדסה מחויבים ללמוד אנגלית טכנית.

** לימודי עבודה בסביבה ממוחשבת: כל סטודנט באוניברסיטת אריאל מחויב ללמוד קורס בהכרת המחשב או לעבור מבחן "פטור".
*** לימודי תרבות / מורשת עם וחינוך לאזרחות: כל סטודנט באוניברסיטת אריאל מחויב ללמוד בתואר הראשון קורסי מורשת בהיקף 12 ש"ס (מתפרס על כל זמן לימודיו באוניברסיטה).

למי מיועדת התכנית?

תכנית הלימודים מיועדת לבוגרי תואר בארץ ישראל וארכיאולוגיה ולסטודנטים המעוניינים לרכוש תעודת הוראה לתיכונים במהלך הלימודים לתואר הראשון או לאחריו.

יצירת קשר

גב' סיון קארו

משרד: 03-9066377
מייל: sivanka@ariel.ac.il