׳¦׳׳˜

הידעת? הדפדפן שהינך גולש ממנו אינו עדכני

הדפדפן שהינך גולש ממנו אינו עדכני ויתכן שהאתר אינו יעבוד בצורה טובה. הדפדפנים הנתמכים באתר הם:

לחץ על האיקונים למעבר לדף ההורדה של הדפדפן

סגירת חלונית אל תציג בשנית

בסגירת החלונית תועבר/י לאתר מותאם לדפדפן ויתכן כי חלק מהאתר לא יעבוד בצורה מיטבית

דף הבית הנדסאים באריאל מחלקות לימוד - הנדסאים

דיגום מי שתייה - הנדסת טכנולוגיות מים - סילבוס

הדפסה דוא

שילוב הידע הנרכש במהלך הלימודים בתחום יישומי הנדרש אצל העוסקים במקצוע. הקורס מחייב התייחסות לנושאים ספציפיים ומעשיים, ומקנה לסטודנט דרכים להשתמש בכלים שרכש לעבודה מעשית. לנושא זה יש נגיעה מיוחדת לתחום איכות הסביבה שהופך רלוונטי מאד לבוגרי המגמה.

במסגרת הקורס מתבצעת אינטגרציה של נושאים שונים (חוקים ותקנים, מעבדה, איכות מים), שנלמדו לצורך יישום ספציפי של דיגום מי שתייה. הקורס ניתן על-ידי מספר מרצים מומחים, שנותנים את ההיבט המקצועי של כל תחום שמשתלב בנושא.

 

נושאי הקורס:

1. הרצאות מבוא א. מחזור המים בטבע, המים כמשאב בסיסי
ב. חלוקת אחריות במדינה על המים ותפקיד משרד הבריאות
ג. חשיבות הפיקוח על המים ותפקיד הדוגם
ד. הקשר והרצף בין השדה למעבדה, השפעה על התוצאות
2. מיקרוביולוגיה א. מבוא למיקרוביולוגיה של מי שתייה
ב. סוגי המיקרואורגניזמים העלולים להימצא במי שתייה
3. פרמטרים כימיים ופיזיקליים א. מושגי יסוד: מוליכות, אלקליניות, קשיות, מלחים, חומרים אורגניים, הגבה
ב. פרמטרים פיזיקוכימיים: פרמטרים אורגנולפטיים ומתכות
4. תחלואה א. מחלות ותחלואה העלולים להיות מועברים ע"י מים
ב. מנגנוני העברה והדבקה
ג. התפרצויות תחלואה
5. חיטוי א. כימיה בסיסית של חיטוי ושיטות חיטוי מקובלות במי שתייה
ב. חומר חיטוי אידיאלי
ג. תרכובות כלור, יתרונות וחסרונות: כלור חופשי וכלור קשור, כלורדיאוקסיד
ד. תוצרי לוואי של חיטוי
ה. יעילות חיטוי, דרישת כלור, CT, השפעת עכירות והגבה על יעילות החיטוי
6. תקנות ואכיפה א. תקנות, הנחיות והוראות מחיבות לעניין איכות מי שתייה, תכנון ותפעול מערכות אספקה
ב. תקנות בריאות העם (איכותם התברואית של מי שתייה) תיקון 2000
ג. תקנות בריאות העם (מערכות בריכה למי שתייה) תיקון 1991
ד. תקנות בריאות העם (תנאים תברואיים לקידוח מי שתייה) התשנ"ה 1995
אופן הפיקוח אחר איכות המים המסופקים
7. תכנית דיגום א. עקרונות ודרישות לקביעת תכנית דיגום למי שתייה
ב. שיקולים בקביעת נקודות דיגום מייצגות לדיגום מיקרוביאלי ולמתכות במערכת אספקה
ג. נהלי דיגום מיקרוביאלי, אורגנולפטי ומתכות
8. פיקוח על איכות המים א. עקרונות לתכנון וביצוע סקר תברואי וניתוח תוצאותיו
ב. ניתוח אירועי זיהום מים, דוגמאות לאירועים שהיו
ג. תופעות חריגות הגורמות לתלונות וטיפול בתלונות
9. ערכות מדידה א. הכרת ערכות לדיגום בשדה, אחזקה וכיול (כלור נותר, עכירות, הגבה)
ב. תרגול שימוש ערכות שדה
10. הכרת המעבדה א. סיור במעבדה לאיכות מים
11. דיגום תקין א. שיטות דיגום, בידוד, זיהוי והערכת תוצאות
ב. הסבר תיאורטי לגבי נוהלי הדיגום והסיבות להקפדה על ביצוען
ג. אביזרי דיגום, ציוד, שימור דגימות, אחסון, הובלה למעבדה
ד. תחזוקה שוטפת של ציוד הדיגום
ה. רישום, זיהוי ותיעוד בדיקות המועברות למעבדה
12. דיגום ללגיונלה א. מבוא קצר בנושא לגיונלה ודרכים למניעת התרבותה
ב. נקודות תורפה במערכת להתרבות הלגיונלה
ג. נהלי דיגום לחיידקי לגיונלה
13. תרגול דיגום מעשי א. הדגמת ותרגול בשטח לדיגום מיקרוביאלי כולל בדיקה לכלור נותר
ב. הדגמה ותרגול בשטח לדיגום מתכות ופרמטרים אורגנולפטים
14. בחינה עיונית א. חזרה למבחן
ב. בחינה

 

חומר עזר:

חוברת הדרכה של משרד הבריאות המתעדכנת ברציפות.

עדכון אחרון ב-רביעי, 14 ספטמבר 2016 16:58
 

 

ברוכים הבאים לאתר אוניברסיטת אריאל בשומרון לכל צורכי הנגישות יש ללחוץ על כפתור הנגישות למעלה