סדנאות עבור ילדים והוריהם

הידעת? הדפדפן שהינך גולש ממנו אינו עדכני

הדפדפן שהינך גולש ממנו אינו עדכני ויתכן שהאתר אינו יעבוד בצורה טובה. הדפדפנים הנתמכים באתר הם:

לחץ על האיקונים למעבר לדף ההורדה של הדפדפן

סגירת חלונית אל תציג בשנית

בסגירת החלונית תועבר/י לאתר מותאם לדפדפן ויתכן כי חלק מהאתר לא יעבוד בצורה מיטבית

המרפאות האוניברסיטאיות באריאל מהוות מרכז טיפולי רב מקצועי. אנחנו מספקים מגוון שירותים לציבור הרחב, החל מינקות ועד גיל מבוגר. בנוסף לטיפולים הפרטניים, המתקיימים במרפאות, מתקיימות במסגרת המרפאות גם קבוצות שונות ומגוונות:

1. קבוצות לשיפור מיומנויות חברתיות - מיועדות לילדים ומתבגרים עם קשיים חברתיים או למטופלים על הרצף האוטיסטי, ומעוברות על ידי עובדת סוציאלית וקלינאית תקשורת, המתמחות בהנחיית קבוצות ילדים ומתבגרים. הקבוצות מתמקדות בתכנים הכוללים שיתוף בחוויה, ויסות רגשות, כישורי שיח, רגישות לזולת, התמודדות עם מצבים מורכבים חברתיים שונים, הקשבה ופנייה לאחר, הבנת סיטואציות חברתיות והרחבת קשת הפתרונות המתאימים לסיטואציה. הילדים ילמדו דרך כלים מוחשיים ובאופן חוויתי, תוך כדי התנסויות שונות, להתמודד עם קונפליקטים העולים במהלך היום יום שלהם בהתאם למה שעלה בשיחות ההורים ובהמלצת הצוות החינוכי.
  2. קבוצה לטיפוח מיומנויות חברתיות בקרב ילדים מחוננים ומצטיינים - בהנחיית פסיכולוגית חינוכית וקלינאית תקשורת. הקבוצה מתמקדת בתכנים הכוללים התמודדות עם פרפקציוניזם, עם ביקורת עצמית מוגזמת ועם קבלת החלטות, לקיחת סיכונים והתנהלות משחק יעילה עם בני גילם.
  3. קבוצת טיפול דיאדי - טיפול דיאדי הינו טיפול שמטרתו לשפר את התקשורת בין ההורים והילדים ולחזק את הקשר ביניהם. הקבוצה הטיפולית מתקיימת בהנחיית פסיכולוגית חינוכית ותרפיסטית בהבעה וביצירה ונעשית באמצעות פעילות משותפת של אחד ההורים והילד בחדר הטיפול, באמצעות יצירה ומשחק משותף של ההורה והילד. בקבוצה יהיו מספר הורים וילדיהם בפורמט של הורה+ילד והיא מיועדת לילדי גן חובה וכיתה א'.
  4. ספורט טיפולי - קבוצה המיועדת לילדי גן, אשר מציגים: קשיים במיומנויות יסוד ואיכויות תנועה ירודות, איטיות כללית ודפוסי תנועה מסורבלים. הקבוצה מועברות על ידי פיזיותרפיסטית התפתחותית. נשאף לפצות על ליקויים ספציפיים בתפקוד הגופני, תוך הנאה מפעילות גופנית, באמצעות תנועה, משחק וספורט.
    • יצירת קשר
    • ☎ 03-9765777
    • fax icon 03-9765743
    • ✉ clinics@ariel.ac.il
  5. קבוצות כתיבה - מועברות על ידי מרפאה בעיסוק. קבוצות הכתיבה בריפוי בעיסוק מיועדת לילדים אשר מתקשים לאחוז עיפרון, לעצב אותיות, לארגן מחברות, להעתיק מלוח והינם בעלי קצב כתיבה איטי, כמו גם לילדים אשר אינם אוהבים לכתוב ועקב כך ממעיטים לעשות זאת.
  6. קבוצת ויסות חושי - מיועדת לילדים עם קשיים בוויסות חושי והוריהם. בקבוצה ישנם הורים וילדיהם והיא מעוברת על ידי מרפאה בעיסוק. בקבוצה נעלה את הקושי החושי למודעות של הילד- מתי זה קורה לי ולמה. הילד והוריו ילמדו מה עוזר לו להירגע ולחזור לוויסות. נלמד כיצד נוכל לעזור לילד ע"י ארגון יעיל יותר של הסביבה ושל סדר היום, וכיצד לנהל סיטואציות בהן הילד יוצא מוויסות.
  7. קבוצת התארגנות - ההתארגנות כוללת מגוון של פעילויות יום יומיות אותן מבצעים הילדים במסגרת הבית, הגן או בית הספר, ובעצם – בכל מקום בו נמצאים. ילד עם קושי בהתארגנות יהיה זקוק לתזכורות רבות, ישכח לעיתים קרובות את מה שהתכוון לעשות וביצוע הפעילות כולה יארך זמן רב. ילדים רבים עם קושי בהתארגנות נתקלים בקושי לבצע פעילויות יצירה ובנייה ואף נמנעים באופן ישיר מלבצע אותן. ילדים אלו לא פעם גם מתקשים בארגון המסר המילולי אותו הם רוצים להביע. במהלך הקבוצה נתמקד בהבנת עולמו הפנימי של הילד והקשיים אותם הוא חווה, ארגון סביבה תומכת שתאפשר לו ללמוד לחיות עם המגבלות האישיות שלו ולהשיג את המרב. נעבוד על שינוי הרגלים ושיפור היכולת להתארגן מחשבתית, מילולית, ליזום, לפרק את המטלה לצעדים שאיתם הוא כן יכול להתמודד ולזכור. הקבוצה מועברת על ידי מרפאה בעיסוק וקלינאית תקשורת.
  8. קבוצת move eat תזונה וספורט - קבוצה המועברת על ידי תזונאית קלינית ופיזיותרפיסט התפתחותי. הקבוצה מיועדת לילדים, שהוריהם אינם מרוצים מהמשקל שלהם ורוצים לשפר את הרגלי האכילה בבית וללמוד על אורח חיים בריא. החוג מתייחס להשמנה בראייה רב מערכתית לרבות תזונה ופעילות גופנית. מטרתה לתת ייעוץ תזונתי אישי, ייעוץ והתאמת פעילות גופנית אישית, הדרכה קבוצתית להורים ופעילות גופנית קבוצתית.
  9. קבוצה לבררנים לאוכל - קבוצה המועברת על ידי תזונאית קלינית ומרפאה בעיסוק. הקבוצה מיועדת לילדים, שמוכנים לאכול רק מגוון מצומצם של מזונות ונמנעים מאכילה של מאכלים אחרים- תופעה שכיחה בקרב ילדים צעירים. אכילה בררנית הנגרמת לעיתים בשל סיבה התנהגותית-רגשית ולעיתים בשל סיבה פיזיולוגית- תחושתית )לדוגמא, ילדים שיש להם רגישות תחושתית גבוהה או נמוכה לטעמים, למרקמים, לריחות, לצבעים, לטמפרטורה ועוד(. מטרת הקבוצה לחשוף את ילדיכם בקבוצה ובהדרגה למגוון מזונות, מרקמים, צבעים וצורות ובכך להקטין את התופעה. הקבוצה תלווה בהדרכת הורים.
  10. קבוצות הכנה לכיתה א' - מועברות על ידי קלינאית תקשורת ומרפאה בעיסוק. המעבר של ילד מהגן לכיתה א' הוא שינוי משמעותי ולא תמיד פשוט עבורו. בכיתה א' ובמסגרת הבית ספרית ישנם אתגרים חדשים רבים עבור הילד הצעיר, אתגרים אותם לא הכיר בגן. על הילד להתמודד עם משימות חדשות בתחום הלימודי ובתחום החברתי ולגלות עצמאות רבה בהתארגנות ובפתרון בעיות שעולות בחיי היומיום בבית הספר. בנוסף, הילד ניצב מול אתגר משמעותי של רכישת הקריאה והכתיבה. מטרת הקבוצה היא לחשוף את הילדים למשימות דומות לאלו של בבית הספר ולשפר את התפקוד שלהם בתחומים, שידועים כמנבאים את ההצלחה בכיתה א וללמד את האותיות והקשר בין האות לצליל.
עדכון אחרון ב-שני, 18 ספטמבר 2017 12:35

ברוכים הבאים לאתר אוניברסיטת אריאל בשומרון לכל צורכי הנגישות יש ללחוץ על כפתור הנגישות למעלה