׳¦׳׳˜

הידעת? הדפדפן שהינך גולש ממנו אינו עדכני

הדפדפן שהינך גולש ממנו אינו עדכני ויתכן שהאתר אינו יעבוד בצורה טובה. הדפדפנים הנתמכים באתר הם:

לחץ על האיקונים למעבר לדף ההורדה של הדפדפן

סגירת חלונית אל תציג בשנית

בסגירת החלונית תועבר/י לאתר מותאם לדפדפן ויתכן כי חלק מהאתר לא יעבוד בצורה מיטבית

נוער שוחר מדע: ימי עיון מדעיים - ביוטכנולוגיה

הדפסה דוא
כולל עבודת חקר segel icon

חטיבת ביניים Phd

תסיסת סוכרים על ידי שמרי אפייה מקובעים

 

במעבדה זו נתנסה בעקרונות של אחת הטכנולוגיות המתקדמות והנפוצות בביוטכנולוגיה: קיבוע תאים. נקבע תאי שמרים בשתי שיטות, באגר ובאלגינט, ונשווה את יעלות הקיבוע של שתיהן. נעקוב אחרי תסיסת הסוכר של תאי השמרים המקובעים על ידי טיטור החומצה הפחמתית הנוצרת במהלך התסיסה. העקרונות של טכנולוגיה זו משמשים לייצור תעשייתי של חומרים בעלי ערך ביולוגי ומאפשרים חיסכון ניכר בהוצאות ובזמן תעשייתי יקר , וכמו כן ניתן למחזר אותה לכן זאת היא גם שיטה ירוקה וידידותית לסביבה.

השפעת האנזים פקטינאז מקובע באלגינט על נפח המיץ המופק מרסק תפוחים

 

במעבדה זו מודגם הצורך של תהליכים ביוטכנולוגיים בתעשייה. המטרה היא ייעול הפקת מיץ מרסק תפוחים על ידי שימוש באנזים פקטינאז. לאחר הכרת מבנה והרכב הפרי, וכן הכרת הפולימרים המרכיבים את הדופן הלמלה והממברנה, נכיר וננסה את פעילותם של האנזימים בייעול התהליך ונכיר דרכים למעקב ולבדיקות כמותיות של התהליך. בנוסף נכיר תהליכי קבוע של אנזימים וחשיבותם לתהליכים מסוג זה.

על יסודי masters degree

תסיסת סוכרים על ידי שמרי אפייה מקובעים

 

במעבדה זו נתנסה בעקרונות של אחת הטכנולוגיות המתקדמות והנפוצות בביוטכנולוגיה: קיבוע תאים. נקבע תאי שמרים בשתי שיטות, באגר ובאלגינט, ונשווה את יעלות הקיבוע של שתיהן. נעקוב אחרי תסיסת הסוכר של תאי השמרים המקובעים על ידי טיטור החומצה הפחמתית הנוצרת במהלך התסיסה. העקרונות של טכנולוגיה זו משמשים לייצור תעשייתי של חומרים בעלי ערך ביולוגי ומאפשרים חיסכון ניכר בהוצאות ובזמן תעשייתי יקר , וכמו כן ניתן למחזר אותה לכן זאת היא גם שיטה ירוקה וידידותית לסביבה.segel icon

השפעת האנזים פקטינאז מקובע באלגינט על נפח המיץ המופק מרסק תפוחים

 

במעבדה זו מודגם הצורך של תהליכים ביוטכנולוגיים בתעשייה. המטרה היא ייעול הפקת מיץ מרסק תפוחים על ידי שימוש באנזים פקטינאז. לאחר הכרת מבנה והרכב הפרי, וכן הכרת הפולימרים המרכיבים את הדופן הלמלה והממברנה, נכיר וננסה את פעילותם של האנזימים בייעול התהליך ונכיר דרכים למעקב ולבדיקות כמותיות של התהליך. בנוסף נכיר תהליכי קבוע של אנזימים וחשיבותם לתהליכים מסוג זה.segel icon

השפעת פקטינאז וצלולאז על נפח מיץ המופק מרסק תפוחים ועל מידת צלילותו

 

במעבדה זו נבדקת השפעת הפעילות של האנזימים פקטינאז וצלולאז יחד וכל אחד לחוד על שני פרמטרים שונים: תפוקת מיץ מרסק תפוחים והצללתו. ההצללה נבדקת בשיטות ספקטרופוטומטריות. שילוב פעילות של שני אנזימים יכול לתת השפעה אדיטיבית, סינרגיסטית או אנטגוניסטית. נקבע את אופי ההשפעה המתקבלת משילוב האנזימים פקטינאז וצלולאז ונסביר את ההיגיון העומד מאחוריה.segel icon

 

 

עדכון אחרון ב-ראשון, 18 ספטמבר 2016 09:06
 

 

ברוכים הבאים לאתר אוניברסיטת אריאל בשומרון לכל צורכי הנגישות יש ללחוץ על כפתור הנגישות למעלה