אי סבילות ללקטוז הינה תופעה פיזיולוגית, שמובילה לחוסר יכולת לפרק את הסוכר לקטוז במערכת העיכול. אנשים הסובלים מאי סבילות ללקטוז הינם בעלי כמות נמוכה עד לא קיימת של האנזים לקטאז, האחראי לפירוק הלקטוז במערכת העיכול. אצל אותם אנשים ריכוז הלקטוז במערכת העיכול עולה ובנוסף חיידקי מערכת העיכול מתסיסים את הלקטוז. התוצאה היא כאבי בטן, גזים ושלשולים. המחקר במימון של מועצת החלב, פורסם לאחרונה במגזין הבינלאומי המדעי 'GENE', בו חקרה קבוצת המחקר של פרופ' בירק, דקן בית הספר למדעי הבריאות, את השונות הגנטית לאי סבילות ללקטוז באוכלוסייה הישראלית. 
במחקר השתתפו ד"ר ברוך ירושלמי מבית חולים סורוקה והסטודנטיות יעל שרון ומיטל רז, ונבדקה בו השונות הגנטית לאי סבילות ללקטוז בקרב 439 נבדקים ישראלים. נמצא כי ישנו אחוז גבוה של אי סבילות ללקטוז בחברה הישראלית, כתלות במוצא: עיראקי 93%, אשכנזי 83%, מרוקאי 82%, ובדואי כ-59%. תוצאות המחקר מצביעות על כך שאחוז גבוה של אי סבילות ללקטוז מצריך התאמה של התזונה, הן במישור האישי והן במישור של תעשיות המזון.

לקריאת הכתבה

alt חזור