אוניברסיטת אריאל בכותרות

אוניברסיטת אריאל מתהדרת במגוון רחב של פרסומים. קבלו "טעימה":

הבית האקולוגי

מדובר במבנה שנבנה על פי עקרונות אקולוגיים על ידי סטודנטים לארכיטקטורה באוניברסיטת אריאל. זהו מבנה ראשון מסוגו שנבנה במסגרת מחקר ופיתוח אוניברסיטאי. המבנה המיוחד נרכש לאחר סיומו וישמש משרד מכירות לחברת בנייה.

לכתבה בערוץ 2

פיתוח חסכוני באוניברסיטת אריאל: "חס-חם"

מערכת חדשה לחיסכון במים פותחה ע"י סטודנטים במחלקה להנדסת מכונות ומכטרוניקה: יוסי טפליצקי, עופר זקון וגיא אלמגור, בהנחייתם של ד"ר שמעון ליינקין וד"ר עידית אברהמי, מהמחלקה להנדסת מכונות ומכטרוניקה באוניברסיטת אריאל. המערכת באה לפתור בעיה של בזבוז מים ע"י חסכון מים שפירים (מים איכותיים ונקיים מחיידקים) והחזרתם לשימוש ביתי. המערכת, אשר פועלת בחדר האמבטיה, אוספת את המים, שעדין קרים, בזמן שהמשתמש ממתין למים החמים. המערכת אוגרת את המים עד שמגיעים מים חמים ואז מפנה אותם לשימוש הצרכן. באותו הזמן נשאבים המים מהמאגר ומוחזרים לשימוש חוזר. ובמילים אחרות, מערכת ה"חס-חם" קולטת את המים הקרים העוברים בצנרת, ודואגת לכך במקום שיזרמו מהברז הם ימשיכו למיכל אגירה מיוחד ויחזרו לאחר מכן לשימוש חוזר.

לכתבה בערוץ 2

חוקרים באריאל: פריצת דרך לטיפול בלוקמיה

באוניברסיטת אריאל עובדים על מערכת חדשנית להזרקת תרופות ישירות לתאים סרטניים פגועים וממאירים, ללא פגיעה בתאים בריאים. כתוצאה משימוש במערכת, ניתן להפחית משמעותית את תופעות הלוואי המלוות לטיפולים כימותרפיים, כגון: נשירת שיער, הקאות, תחושות פיזיות קשות, פגיעה במערכת החיסונית ועוד.

בנוסף, הטיפול יאפשר לתת לחולה מינון מיטבי של התרופה ולהרוס יותר תאים ממאירים ובכך יגביר את הסיכויים להצלחת הטיפול.

עד כה, הושגו התוצאות המבוקשות והחוקרים עומדים לפני ניסויים ביצורים חיים. כמו כן, המחקר נעשה בשילוב בית החולים איכילוב וגורף התעניינות רבה בארץ ובעולם. מוביל המחקר הוא פרופ' מיכאל פירר, ראש המחלקה להנדסת כימיה.

לכתבה ב- NRG

מחקר חדש: 38% מילדי ישראל סובלים מצרידות

מחקר חדש שהתבצע באוניברסיטת אריאל בראשותה של ד"ר מיכל איכט, מצא כי 38% אחוז מילדי ישראל סובלים מצרידות לעומת 9% אחוז בלבד בארה"ב. התופעה אשר שכיחה יותר אצל בנים, עלולה לגרום לנזק לטווח ארוך במידה ולא זוכה לטיפול.

לכתבה ב- NRG

כשרובוטיקה וארכיטקטורה נפגשות

פרופ' צבי שילר, מרצה בכיר במחלקה להנדסת מכונות באוניברסיטת אריאל, מוביל פרויקטים רבים שמשלבים בין רובוטיקה לארכיטקטורה. מדובר במבנים שמסתובבים לפי כיוון השמש, חדרים שנעים בתוך הבית ומרחבים שמתאימים את עצמם למשתמש. כל זה הוא רק חלק מהמיזמים שצוברים תאוצה בשנים האחרונותוהופכים את הסביבה הסטטית לאזור שפועל לפי צרכי הדייר.

לכתבה בכלכליסט

מחקר חדש: דור שני לשואה, קלים יותר לחרדה ודיכאון

מחקר חדש של ד"ר יעל וילצ'יק אביעד, מהמחלקה לקרימינולוגיה וד"ר דיאנה קואנקה-שיבי, מהמחלקה למדעי ההתנהגות, מצביע על קשר מובהק בין אופן הימצאותו של הורה בתקופת השואה, בגפו או עם קרובי משפחה, לבין סימפטומים של חרדה ודיכאון אצל ילדיו. על פי המחקר, סימפטומים של חרדה ודיכאון גבוהים יותר בקרב ילדים להורים שהיו לבד, ללא קרוב משפחה בזמן המלחמה. השערה אפשרית לתוצאות המחקר היא כי אדם שחווה את תקופת השואה לבד, סובל מטראומה בעוצמה גבוהה יותר שתוצאותיה עשויות להיות חרדה ודכאון אצל ילדיו.

לראיון ברשת ב'

כתבה: ענת סמקאי