לימודי תעודת הוראה במגמת הנדסת תעשייה וניהול - אוניברסיטת אריאל

הידעת? הדפדפן שהינך גולש ממנו אינו עדכני

הדפדפן שהינך גולש ממנו אינו עדכני ויתכן שהאתר אינו יעבוד בצורה טובה. הדפדפנים הנתמכים באתר הם:

לחץ על האיקונים למעבר לדף ההורדה של הדפדפן

סגירת חלונית אל תציג בשנית

בסגירת החלונית תועבר/י לאתר מותאם לדפדפן ויתכן כי חלק מהאתר לא יעבוד בצורה מיטבית

דף הבית הפקולטה למדעי החברה והרוח תכנית להכשרת מורים תעודת הוראה במגמת הנדסת תעשייה וניהול

לימודי תעודת הוראה במגמת הנדסת תעשייה וניהול - אוניברסיטת אריאל

הדפסה דוא
לימודי תואר במחלקה להנדסת תעשייה וניהול

פרופ' ניצה דוידוביץ - ראש התכנית להכשרת מורים \ ד"ר איריס רכב - ראש המחלקה להנדסת תעשייה וניהול

הנדסת תעשייה וניהול הוא מקצוע רב תחומי הכולל בתוכו בין היתר חקר ביצועים, ניהול השירות והייצור, אבטחת מידע, מחשוב ארגוני, סחר אלקטרוני, מימון וניהול השירות והייצור, הנדסת גורמי אנוש, מדעי המחשב, ראייה מלאכותית וממשקי אדם ומחשב, מערכות מידע רובוטיקה מכונות ועוד.

עולם העסקים המודרני מתאפיין ברמת תחרותיות גוברת, שינויים תכופים בתנאי השוק וצורך בראייה עסקית רב תחומית. בעולם זה, הופך המשאב האנושי לנכס מרכזי בכל פעילויות הארגון. הטמעת ידע ניהולי בתעשייה במסגרת לימודי תעשייה וניהול, נועדה לתת מענה הן לדרישות הגוברות של המשק הישראלי למקצועות טכנולוגיים והן לצורכי הלומד שירצה להשתלב בעולם של משק מתקדם.

המסלול מקנה תעודת הוראה לחינוך העל יסודי, במגמת ניהול עסקי ומיועד למי שרואים עצמם למובילים בחינוך לתלמידים בבתי הספר התיכוניים מכיתה י'–י"ב לשם הכנתם לבחינות הבגרות.

מטרת התכנית

מטרת התכנית להכשיר סטודנטים כמורים לניהול במגמת הנדסת תעשייה וניהול מתבצעת בשלושה מישורים במקביל:

• במישור התיאורטי – באמצעות לימוד המקצועות הרלוונטיים.
  • במישור המעשי - סדנאות להוראת המקצועות: חשבונאות, כתיבה עסקית, ניהול משאבי אנוש, אשר מתבצעים במסגרת לימודי התואר הראשון לסטודנטים ובאמצעותם לתלמיד, מיומנות מעשית בעבודתו.
  • במישור ההתנסותי - הדרכה פדגוגית והתנסות מעשית בעבודה עם תלמידים.

התכנית מקנה כלים לפיתוח יכולות ההוראה:

• כלים למיומנויות ניהול, עמידה בפני קהל, בהדרכה והוראה בנושא.
  • כלים למיומנויות ניהול של פיתוח והדרכה, עמידה בפני קהל, בהדרכה והוראה בנושא.

התנסות מעשית

במסגרת התכנית ניתנת אפשרות להתנסות בהוראה בתנאי אמת וניתנים כלים ותמיכה לסיוע ולפתרון קשיים בתחום הפדגוגי, הארגוני ובטיפוח זהות מקצועית. ההתנסות המעשית תאפשר לסטודנט לקשור באופן מעשי בין התיאוריה החינוכית לבין יישומה הלכה למעשה.

הסטודנט יתנסה במהלך הכשרתו במגוון סדנאות, מצפייה בשיעורים ועד להוראה עצמאית בפועל, של תלמידים בבתי הספר התיכוניים בכיתות י'–י"ב לשם הכנתם לבחינות הבגרות. גולת הכותרת של הלימודים הדיסציפלינריים היא הגשת פרויקט גמר מעשי, המביא לידי ביטוי את הידע המעשי שרכש הסטודנט במהלך לימודיו ואת יכולתו לשלב את תחומי הידע השונים. לימודי המתודיקה יתרמו לקשר שבין תכנית הלימודים המתקיימת באוניברסיטה לבין תכנית הלימודים שנקבעה לבית הספר על ידי הפיקוח על הוראת תעשייה וניהול.

תכנית הלימודים

ב מדידה והערכה של הישגים לימודיים הרצאה סמ ב' 1 2
התנסות מעשית א-ב עבודה מעשית/ התנסות בהוראה סדנא שנתי 9 18   9
סה"כ         27 54 1 12

הנחיות המתווה: בי"ס על יסודי – לפחות 24 ש"ש בדיסציפלינת ההוראה בביה"ס העל–יסודי (לתעודת הוראה במקצוע אחד בלבד), או לפחות 24 ש"ש בכל אחת משתי דיסציפלינות הוראה בביה"ס העל–יסודי (לתעודת הוראה בשני מקצועות).

יצירת קשר

גב' סיון קארו

משרד: 03-9066377
מייל: sivanka@ariel.ac.il