לימודי תעודת הוראה בהיסטוריה של עם ישראל - אוניברסיטת אריאל

הידעת? הדפדפן שהינך גולש ממנו אינו עדכני

הדפדפן שהינך גולש ממנו אינו עדכני ויתכן שהאתר אינו יעבוד בצורה טובה. הדפדפנים הנתמכים באתר הם:

לחץ על האיקונים למעבר לדף ההורדה של הדפדפן

סגירת חלונית אל תציג בשנית

בסגירת החלונית תועבר/י לאתר מותאם לדפדפן ויתכן כי חלק מהאתר לא יעבוד בצורה מיטבית

דף הבית הפקולטה למדעי החברה והרוח תכנית להכשרת מורים תעודת הוראה במגמת היסטוריה של עם ישראל

לימודי תעודת הוראה בהיסטוריה של עם ישראל - אוניברסיטת אריאל

הדפסה דוא

פרופ' ניצה דוידוביץ - ראש התכנית להכשרת מורים \ פרופ' לאה מקובצקי, ראש המחלקה לתולדות עם ישראל \ ד"ר יואל מרציאנו, ראש מסלול תעודת הוראה בהיסטוריה של עם ישראל

המסלול מקנה תואר B.A ותעודת הוראה לחינוך העל יסודי במגמת היסטוריה של עם ישראל ומיועד למי שרואים עצמם למובילים בחינוך לתלמידים בבתי הספר התיכוניים מכיתה י'–י"ב לשם הכנתם לבחינות הבגרות.

מטרת התכנית

מטרת התכנית להכשיר סטודנטים כמורים ללימודי ההיסטוריה של עם ישראל:

מטרת התכנית הינה להכשיר מורים בעלי ידע בהיסטוריה של עם ישראל. המבלול מקנה תעודת הוראה לחינוך העל יסודי בלימודי היסטוריה תוך מתן דגש על ערכי זהות לאומיים, אישיים וחברתיים. המסלול מיועד למי שרואים עצמם למובילים בחינוך תלמידים בבתי הספר התיכוניים מכיתות י' - י"ב לשם הכנתם לבחינות הבגרות.

תכנית הלימודים תעודת הוראה בחטיבת העל יסודי כוללת: לימודי חינוך, לימודי פדגוגיה, מתודיקה ואוריינות, התנסות מעשית. (לימודי העשרה נלמדים כחלק מהתואר)

הכשרת הסטודנטים כמורים להיסטוריה של עם ישראל מתבצעת בשלושה מישורים:

• תיאורטי - לימוד מעמיק בהיסטוריה של עם ישראל בהלימה לתכניות הלימודים של משרד החינוך.
  • מעשי - התנסות בהוראה בתנאי אמת, התאמת ההוראה לקבוצת הלומדים, צפייה בהוראה של מורים מנוסים וניתוחה, פיתוח יכולת רפלקטיבית של העשייה החינוכית, התמודדות עם דילמות חינוכיות בכיתה.
  • חינוכי - פיתוח מיומנויות ההוראה, פיתוח מיומנויות למידה וחשיבה אצל התלמידים, הקניית כלים להכרות עם מערכת החינוך.

התכנית מקנה כלים לפיתוח יכולות ההוראה:

• כלים למיומנויות ניהול, עמידה בפני קהל, בהדרכה והוראה בנושא.
  • כלים למיומנויות ניהול של פיתוח והדרכה, עמידה בפני קהל, בהדרכה והוראה בנושא.

התנסות מעשית

במסגרת התוכנית ניתנת אפשרות להתנסות בהוראה בתנאי אמת וניתנים כלים ותמיכה לסיוע ולפתרון קשיים בתחום הפדגוגי, הארגוני ובטיפוח זהות מקצועית.

ההתנסות המעשית תאפשר לסטודנט לקשור באופן מעשי בין התיאוריה החינוכית לבין יישומה הלכה למעשה.

הסטודנט יתנסה במהלך הכשרתו במגוון סדנאות, בצפייה בשיעורים ועד להוראה עצמאית בפועל, של תלמידים בבתי הספר התיכוניים בכיתות י'–י"ב בהן לומדים למבחני הבגרות. גולת הכותרת של הלימודים הדיסציפלינריים היא העבודה המעשית בבית הספר, המביאה לידי ביטוי את הידע המעשי שרכש הסטודנט במהלך לימודיו ואת יכולתו לשלב את תחומי הידע השונים. לימודי המתודיקה יתרמו לקשר שבין תוכנית הלימודים המתקיימת באוניברסיטה לבין תכנית הלימודים שנקבעה לבית הספר על ידי הפיקוח על הוראת המקצוע – היסטוריה של עם ישראל.

תכנית הלימודים

חובה

לימודי תרבות / מורשת בשילוב עם חינוך לאזרחות*** מורשת ישראל חובה 6
סה"כ     10

טבלה 1 ב' - תכנית הלימודים בלימודי יסוד והעשרה במסלול (קורסים אלה ניתנים במסגרת לימודי התואר הראשון בשנים א ו-ב)
* לימודי אנגלית: כל סטודנט מחויב להגיע לרמת "פטור" באנגלית. רמת לימודי האנגלית נקבעת ע"י בחינה פסיכומטרית של "המרכז הארצי לבחינות".
הרמות הקיימות באנגלית הן: מתחילים 1-2, טרום מתקדמים ומתקדמים 1-2.
אנגלית טכנית: הסטודנטים במחלקות ההנדסה מחויבים ללמוד אנגלית טכנית.

** לימודי עבודה בסביבה ממוחשבת: כל סטודנט באוניברסיטת אריאל מחויב ללמוד קורס בהכרת המחשב או לעבור מבחן "פטור".
*** לימודי תרבות / מורשת עם וחינוך לאזרחות: כל סטודנט באוניברסיטת אריאל מחויב ללמוד בתואר הראשון קורסי מורשת בהיקף 12 ש"ס (מתפרס על כל זמן לימודיו באוניברסיטה).

מידע נוסף

יצירת קשר

גב' סיון קארו

משרד: 03-9066377