רישום ויעוץ לימודים

מה כדאי ללמוד לתואר ראשון?

האם גם אתם מתקשים להחליט מה ללמוד לתואר ראשון ואיזה מקצוע מתאים לכם? רוצים להיכנס לעולם האקדמי אך מתלבטים בין כמה מקצועות ומסלולי לימוד?
צעירים רבים מתלבטים בין מקצועות הלימוד השונים ובצדק. מדובר באחת ההחלטות החשובות בחיים אשר תשפיע על העתיד, על אפשרויות התעסוקה ועל הקריירה שלך.

סטודנטים מעוניינים לרכוש השכלה אקדמית במקצוע מסוים המבטיח להם קשת רחבה של אפשרויות תעסוקה, עניין רב בלימודים ובעבודה, אתגר,  מימוש הפוטנציאל האישי, קריירה משגשגת בעתיד ועוד. כדי להגשים את הפוטנציאל האישי וליהנות מקריירה נפלאה ומאתגרת, צריך לקבל החלטה חשובה וצריך לבחור את הדרך שלו בעולם האקדמיה.

מהי המטרה שהצבתם לעצמכם בחיים?

לפני שאתם ממהרים להירשם למסלול לימודים זה או אחר, כדאי לקחת כמה דקות ולענות על שאלות מכוונות שיכולות לסייע בקבלת ההחלטה הנכונה. אחת השאלות החשובות היא מהי המטרה שהצבתם לעצמכם בחיים. עליכם להתייחס לסטטיסטיקה המוכיחה כי כמעט 25% מהסטודנטים פורשים או משנים את תחום הלימודים בסוף שנת הלימודים הראשונה. לכן, מומלץ גם לכם לענות על כמה שאלות בסיסיות שסייעו לכם לקבל את ההחלטה המשמעותית והחשובה מה ללמוד:

האם מקצוע הלימודים מתאים לחלומות ולמטרות שלך בחיים?

מקצוע הלימודים נבחר בגלל לחץ מהמשפחה או מהסביבה הקרובה?

נושאי הלימוד מעניינים אותך וקרובים ללבך?

התואר הראשון יסייע לך לממש את הפוטנציאל האישי?

כיצד מקצוע הלימודים יסייע לך בעתיד?

האם הנך רוצה מקצוע בתחום מבוקש ויוקרתי?

יש לך יכולות מסוימות שיבואו לידי ביטוי בלימודים ובקריירה?

מהן אפשרויות התעסוקה במקצוע שבחרתם ללמוד?

השאלות נועדו לסייע לך לקבל החלטה. עליכם למצוא מקצוע המתאים לכישורים הייחודיים ולתחומי העניין שלך. כדאי לבחור מסלול לימודים שיסייע לך להגשים חלומות ולהגיע ליעדים שהצבת לעצמך בחיים, למשל עזרה לזולת, כסף, קריירה בינלאומית וכיוצא בזה.

ייעוץ אישי ואובייקטיבי

מומלץ לכל המועמדים להגיע לימים הפתוחים המתקיימים באוניברסיטה כדי להיפגש עם יועצי הלימודים המנוסים. כמו כן, לפני שבוחרים מסלול לימודים, כדאי לעיין בסילבוס ולבדוק מהם נושאי הלימוד ועד כמה התחום קרוב ללבך. חשוב לשוחח עם חברים ומכרים שלומדים באוניברסיטה כדי לקבל מהם חוות דעת אובייקטיבית על המקצוע, חוויית הלימודים, קושי ועוד.

יש מידע רב באינטרנט שיכול לסייע לך לקבל החלטות נכונות, ולהימנע מבחירת מקצוע לימודים שאינו מתאים לכם.

שיקולים חשובים לבחירת מקצוע הלימודים לתואר ראשון

ישנם שיקולים רבים בעת בחירת מסלול הלימודים לתואר ראשון, למשל היכן ללמוד. בחירת מוסד הלימודים חשובה לא פחות מבחירת המקצוע, לכן עליכם להתייחס לפרמטרים כגון מיקום האוניברסיטה, מספר התלמידים, איכות סגל ההוראה, עלות שכר הלימוד, תנאי קבלה וכדומה.

בנוסף, חשוב לבדוק מראש את תוכנית הלימודים והעומס הצפוי עליכם, במיוחד אם אתם חייבים לשלב עבודה במהלך הלימודים. כמו כן, כדאי לבדוק האם וכיצד האוניברסיטה מסייעת לבוגרי התואר הראשון להשתלב בעבודה.

חשוב להדגיש כי בחירת מסלול הלימודים מהווה צעד חשוב בדרך לקריירה משגשגת, לכן כדאי ללמוד מקצוע המתאים ליכולות, לכישורים ולחלומות שלכם.

רוצה ללמוד תואר ראשון באוניברסיטת אריאל? מתקשה להחליט ולבחור מסלול לימודים מעניין ומאתגר שיבטיח לך קשת רחבה של אפשרויות תעסוקה וקריירה משגשגת? כדאי לדעת כי
כיום, יש מגוון רחב של מקצועות לימוד לתואר ראשון, ובעידן שבו רבים מחפשים בעיקר מקצוע המבטיח הכנסה קבועה, לא מעט שוכחים כי בחירת מסלול הלימודים תלויה בפרמטרים נוספים כגון עניין, חוויית לימודים, משך הלימודים, תנאי קבלה, אפשרויות תעסוקה ורצון להגשמה אישית.

מקצועות הלימוד המבוקשים והפופולריים ביותר

ישנם מקצועות לימוד הנחשבים למבוקשים ביותר בהשוואה למקצועות אחרים. סטודנטים רבים בוחרים כיום את מקצוע הלימודים מסיבות שונות ומגוונות כמו אפשרויות תעסוקה, שכר תעסוקתי בתחום, ביקוש בשוק העבודה, עניין, אתגר, קריירה אישית, תרומה לקהילה או למדינה וכדומה. כמו כן, יש סטודנטים הבוחרים מקצוע מסוים בגלל לחץ מסוים מההורים והסביבה הקרובה, יוקרה של מסלול הלימודים וכדומה.

המקצועות המבוקשים משתנים אחת לתקופה ומושפעים מהלך הרוח. נכון להיום, בין 10 מסלולי הלימוד הפופולריים ביותר ניתן למצוא את המקצועות הבאים:

רפואה

מדעי המחשב

כלכלה ומנהל עסקים / כלכלה וחשבונאות

ביולוגיה מולקולרית

ניהול מערכות בריאות

אדריכלות

תקשורת

חינוך והוראה

הנדסת חשמל ואלקטרוניקה

עניין ואתגר בלימודים

ישנם סטודנטים הנושרים ממסלול הלימודים בשנה הראשונה בגלל חוסר עניין, למשל אלו החולמים על מקצוע אשר יאפשר להם להרוויח היטב, מגלים במהלך הלימודים כי החומר אינו מעניין ומאתגר אותם כפי שציפו כשהתחילו. לכן, בעת בחירת מקצועות לימוד לתואר ראשון אין לשכוח את נושא העניין. מומלץ להגיע לפגישה עם יועץ הלימודים באוניברסיטה וחשוב לקרוא מידע כללי ולעיין בתוכנית הלימודים כדי לגלות האם נושאי הלימוד מעניינים ומושכים אותך.

מומלץ להגיע לימים הפתוחים באוניברסיטה, לתאם פגישה עם יועץ הלימודים וחשוב לשוחח עם חברים וקרובי משפחה כדי להתייעץ על מנת לקבל החלטה נבונה ושקולה.

תנאי קבלה

ככל שהביקוש גבוה יותר למקצוע מסוים, כך תנאי הקבלה קפדניים ומחמירים יותר. רגע לפני שנרשמים למסלול לימודים, זה או אחר, חשוב לבדוק:

• מה תנאי הקבלה?
  • האם צריך פסיכומטרי?
  • האם כדי להתקבל יש ללמוד במכינה אקדמית?

מיומנויות נדרשות בתקופת הלימודים

לכל מקצוע לימודים נדרשות מיומנויות שונות. כאשר בוחרים ללמוד תואר ראשון במדעי המחשב לדוגמה, הסטודנט נדרש ליכולות חישוביות וקוגניטיביות, כיוון שעליו לקחת קורסים בתחומים כמו מתמטיקה, לוגיקה וכדומה. סטודנטים הבוחרים ללמוד תואר ראשון בפסיכולוגיה נדרשים לאמפתיה ולמיומנויות אחרות.

בחירת מקצוע למען קריירה בעתיד

כאשר בוחרים מקצוע מסוים, יש לחשוב תמיד גם על הקריירה העתידית. שוק העבודה משתנה בתדירות גבוהה, ישנם מקצועות בהם קיים מחסור חמור בעובדים, בעיקר בתחומי הטכנולוגיה וההייטק. כמו כן, קיימות מחלקות לימוד שלא היו לפני עשור וכיום הן מבוקשות ורלוונטיות יותר מהשאר.

בנוסף, חשוב להתייחס למוסד הלימודים ולתנאים שהוא מציע לסטודנטים, לרבות מיקום, אווירה סטודנטיאלית, ציוד, סגל הוראה וכיוצא בזה.

מקצועות הלימוד המבוקשים והפופולריים ביותר

רפואה

מדעי המחשב

כלכלה ומנהל עסקים / כלכלה וחשבונאות

ביולוגיה מולקולרית

ניהול מערכות בריאות

אדריכלות

תקשורת

חינוך והוראה

הנדסת חשמל ואלקטרוניקה

עניין ואתגר בלימודים

תנאי קבלה

• מה תנאי הקבלה?
  • האם צריך פסיכומטרי?
  • האם כדי להתקבל יש ללמוד במכינה אקדמית?

מיומנויות נדרשות בתקופת הלימודים

בחירת מקצוע למען קריירה בעתיד