אודות התואר הראשון בחוג לארץ ישראל וארכאולוגיה

מטרת החוג

מטרת החוג היא להקנות לתלמיד ידע בהכרת הארץ אודות תושביה, נתוניה הפיסיים, תרבותה הרוחנית והחומרית ומשטריה הפוליטיים; ובהבנת תולדותיה במרוצת הדורות מן העת העתיקה ועד העת החדשה. החוג בנוי במתכונת של לימודים רב תחומיים וכולל חוקרים מדיסציפלינות שונות כגון: גיאוגרפיה, ארכיאולוגיה, היסטוריה של העת העתיקה, היסטוריה של העת החדשה, ימי הביניים ועוד.

הלימודים כוללים שיעורים פרונטאליים, שיעורים שכוללים מגע עם ממצא (למשל הקרמיקה הקדומה של ארץ ישראל, נומיסמטיקה), שיעורים מקוונים, ימי סיור (בארץ; ויתכן שגם בחו"ל -בתשלום נפרד) והשתתפות בחפירות ארכיאולוגיות.

צוות החוקרים שבחוג הוא דינמי, קשוב לצרכי הסטודנט ובעל יכולות מחקריות מהמעלה הראשונה. החוקרים מנהלים מעבדות מחקר ומחקרים בהם יכולים להשתלב תלמידי החוג (בעיקר משנים ב'-ג' ומעלה). הארכיאולוגים שבחוג מנהלים חפירות ארכיאולוגיות באתרים שונים מאזור הצפון ועד הדרום כולל ביהודה ושומרון.

במסגרת הלימודים בחוג ניתן להרחיב וללמוד ל"תעודת חופר" (תעודה הנדרשת מאלו שרוצים לעבוד בעתיד כארכיאולוגים) ולתעודת הוראה בתחום של לימודי ארץ ישראל.

מורי דרך מורשים ומדריכים בעלי "תו תקן" זכאים להקלות בלימודיהם. סטודנטים מצטיינים יכולים להתחיל את לימודיהם לתואר השני (במסגרת התכנית לתואר שני במורשת ישראל) כבר בשנה ג' ללימודיהם (תואר שני ישיר) ולסיים את התואר השני בשנה ד' ללימודיהם.

למי נועדה התוכנית הדו-חוגית בלימודי ארץ ישראל וארכיאולוגיה?

החוג ללימודי ארץ ישראל וארכיאולוגיה מיועד לשלושה סוגים של סטודנטים:

• למעוניינים בהכרת הארץ מבחינת תושביה, נתוניה הפיסיים, תרבותה הרוחנית והחומרית ומשטריה הפוליטיים ובהבנת תולדותיה במרוצת הדורות, תוך התמקדות בעת החדשה.
  • למורים הרוצים ללמד תחום זה בבתי הספר על רמותיהם השונות.
  • לעובדי ציבור ומדריכים הרוצים להעמיק בידיעת הקונטקסט המרחבי-אזורי וההיסטורי של עבודתם.

ניתן לשלב לימודים בחוג לימודי א"י וארכאולוגיה עם מגוון מחלקות וחוגים, במסגרת המסלול הדו-חוגי.