דבר ראש התכנית ללימודי תואר שני – פרופ' שמואל סטשבסקי

תכנית ה- MBA באוניברסיטת אריאל הינה בין התכניות לתואר שני המבוקשות ביותר בישראל. ההרשמה לתכנית נסגרת זמן רב לפני סיום ההרשמה עקב הביקוש הגדול.

ומה עושה את התכנית כל כך מבוקשת?

• התכנית מתעדכנת ומשתפרת באופן תמידי.
  • התכנית מקנה תפיסה אינטגרטיבית, ניהולית ומקצועית, תוך דגש יישומי.
  • המרצים הינם מומחים בתחומם, לצד אנשי אקדמיה ותעשייה מן השורה הראשונה.
  • התכנית מעמידה לבחירת הסטודנט מגוון אפשרויות לבחירה – MBA ללא התמחות (רב תחומי), התמחות במימון, התמחות בשיווק, התמחות בניהול והתנהגות ארגונית, מסלול ביזמות וטכנולוגיה עתידית.
  • הבוחרים בהתמחות בניהול והתנהגות ארגונית יקבלו בנוסף גם תעודת הסמכה למומחה במשאבי אנוש מטעם העמותה לניהול משאבי אנוש בישראל
  • התכנית משלבת גם MBA עם לימודי תעודה: התמחות בביקורת פנים מטעם לשכת המבקרים הפנימיים – בוגרי תכנית זו יוכלו להשתלב כמבקרים פנימיים ראשיים בגופים הציבוריים ולקבל תעודת מבקר פנימי מוסמך מלשכת המבקרים הפנימיים בישראל.
  • בתכנית ישנו סיור לימודי לחו"ל (לסין) כקורס בחירה. הסיור כולל לימודי מנהל עסקים באוניברסיטה סינית מובילה וכן ביקורים במפעלים ובעסקים בסין. קורס בחירה נוסף הינו קורס דירקטורים המקנה למשתתפיו תעודה נפרדת.
  • התכנית מיועדת לבוגרי תואר ראשון מוכר מכל תחום. סטודנטים אשר לא למדו במסגרת תואר אקדמי קורסי מתמטיקה, כלכלה (מיקרו ומאקרו) וסטטיסטיקה (שיטות מחקר) הדרושים במנהל עסקים יתבקשו לבצע קורסי השלמה במקצועות אלו במסגרת התכנית.
  • התכנית מותאמת לסטודנטים עובדים והלימודים מתקיימים בד"כ בימי חמישי בשעות אחה"צ והערב וביום שישי בבוקר.
  • התכנית מאפשרת לבחור את משך הלימודים המתאים לסטודנט: 12 חודש, 15 חודש או 21 חודש.
  • התוכנית מאפשרת גם שילוב של לימודי תואר שני במקביל לסיום התואר הראשון, וזאת במסגרת המסלול הישיר לתואר שני ובמסגרת מסלול המצטיינים.
  • שביעות הרצון של הסטודנטים שלנו הינה גבוהה הן מהלימודים האקדמיים והן מהשירות לסטודנט. מרבית הסטודנטים שלנו שמעו המלצות עליה מחבריהם בוגרי התכנית.

התואר השני במנהל עסקים מיועד לבעלי תואר ראשון מכל תחום המעוניינים להרחיב את יכולותיהם הניהוליות ולמעוניינים לרכוש השכלה אקדמית מתקדמת בתחום הניהול העסקי. הלימודים מאפשרים לסטודנטים לראות את הארגון בצורה רחבה ולהתמקצע בתחומים כגון: מימון, שיווק, ניהול, חשבונאות, יזמות ועוד.

תכנית הלימודים מכשירה את בוגריה לתפקידי ניהול בחברות עסקיות וציבוריות. התוכנית תורמת לרכישת מיומנויות וכישורי ניהול חיוניים לתפקוד אפקטיבי בזירות עסקיות שונות, בראייה עדכנית המותאמת לאתגרים הניצבים בפני המנהל המודרני.

בוגרי תואר שני במנהל עסקים באוניברסיטת אריאל מבוקשים במקומות תעסוקה רבים בזכות השכלתם והתמחותם בנושאים רבים. הבוגרים משתלבים בתפקידי ניהול ובתפקידים מקצועיים במגזר העסקי, הפרטי והציבורי, וזאת במגוון תחומים: היי-טק, פיננסים, מסחר, ייעוץ, שיווק, מחקר, מימון, חשבונאות, תפעול, רכש ועוד.

בוגרי MBA מבוקשים בשוק והינם בעלי שכר גבוה. התוספת באחוזים להכנסה החציונית של בוגר MBA  שלוש שנים לאחר סיום התואר הינה 170% (פי 2.7 !) בהשוואה לבעלי 12 שנות לימוד, וזאת לעומת 100% תוספת לבוגר תואר שני ו- 47% תוספת לבוגר תואר ראשון (הלמ"ס, 12.2.2017).

אני מזמין אתכם להתרשם ממגוון ההיבטים הייחודיים של התכנית המתוארים בפירוט באתר ולשקול הצטרפות לתכנית זו.