הסמכת מיישם הגנת סייבר – (CSA ( Cyber Security Analyst

על המקצוע

הסמכת ה-CSA של היחידה ללימודי חוץ והמשך של אוניברסיטת אריאל בשיתוף עם Cybint, תעניק לבוגריה הכשרה מקיפה, ייחודית ומבודלת, המותאמת לצרכי שוק העבודה של היום, ובכך תהווה יתרון בעת חיפוש עבודה/נדבך אשר יאפשר קידום במקום עבודה נוכחי.

מעבדת ה-CSA של Cybint ואוניברסיטת אריאל מציעה הכשרה פרקטית ומתקדמת בסביבת תרגול וירטואלית אשר נחשבת הכשרה הווירטואלית העשירה והמקיפה ביותר לתפקיד מיישם הגנת סייבר בישראל וה-Cyber Defense Analyst בארה"ב. ההכשרה נבנתה הן לפי הגדרות מערך הסייבר הלאומי הישראלי והן לפי הגדרות המכון האמריקאי הלאומי לתקנים ולטכנולוגיה (NIST).

טופס יצירת קשר מועמדים כללי
אימות נתונים

קהל יעד

ההכשרה מיועדת לחיילים משוחררים, אנשי IT, סטודנטים למקצועות המחשב ולבעלי רקע בסיסי במחשוב וסייבר אשר מעוניינים להרחיב את הידע שלהם ולרכוש מקצוע מאתגר ורווחי.

תנאי קבלה

\ שליטה טובה בשפה האנגלית

\ 12 שנות לימוד

\ רקע בסיסי במחשבים – היכרות עם מערכות הפעלה, רשתות ושרתים

\ בוגרי הקורס "יסודות אבטחת הסייבר" – המלצה

התוכנית נועדה להכשיר את הלומדים בה לתפקיד  אבטחה אנליסטים בעולם הסייבר. לחבילת ההכשרה ולמעבדות מטרה אחת מוגדרת בבירור – לספק ללומדים בסיס מוצק אשר יכין אותם לעבודה בתעשייה ואשר יאפשר להם להתקדם מקצועית.

הלמידה בקורס הנה סביב סיפורי מקרה אשר נכתבו על בסיס תקיפות ואירועי סייבר אמיתיים, במטרה לשלב בין המתודולוגיה, הידע התיאורטי והכלים המעשיים הדרושים עבור עבודה בתעשיית הסייבר.

ההסמכה בנויה מהכשרה, הערכה, הסמכה ותרגול מעשי על גבי מכונות וירטואליות תוך כדי רכישת מיומנויות ושימוש בכלים פרקטיים ועדכניים.

הסמכת ה-CSA כוללת 10 תרחישים שונים ומציאותיים, בהם עלול להיתקל מיישם הגנת סייבר בעבודתו בעתיד, כאשר כל אחד מהתרחישים נמשך כ-9 שעות לימוד בממוצע. בנוסף ישנו תרחיש מסכם ומבחן אשר בנוי בתצורה של ראיון עבודה למשרה בתחום הגנת הסייבר. החבילה מתמקדת בהיבטים שונים של אבטחת סייבר וכוללת אפשרות להוספת שעות תמיכה מקצועית (שיעורים קבוצתיים מקוונים).

מבחן ההסמכה הסופי יבוסס על משימות מאתגרות מתוך ראיונות עבודה לתפקיד מיישם הגנת סייבר.

תרחישי מעבדת ה-CSA Simu-Lab

\ היכרות עם מכונות וירטואליות ומערכות הפעלה

\ אירוע פריצה למסד הנתונים של החברה

\ עמדת קצה ושרת מנסים לעשות שימוש באותם פרטי ההזדהות במקביל

\ תעבורת FTP ו-HTTP חשודה ברשת

\ תקיפת "Port Scanning" המתבצעת על שרתים חיוניים

\ התראת IDS המראה על תעבורה זדונית בתוך הרשת הפנימית של החברה

\ מתקפה מתקדמת ארוכת טווח (APT)

\ פעילות חשודה על ידי אדמיניסטרטור דרך חיבור VPN

\ שרת מחשוב הענן של החברה תחת מתקפה

\ ההנהלה מבקשת לבצע בדיקת חדירות על שרת האימייל של החברה

\ מבחן מסכם – תצורת סדנת ראיונות עבודה

תעודה מטעם היחידה ללימודי חוץ והמשך מאוניברסיטת אריאל בשומרון ומטעם חברת CYBINT.

בוגרים אשר יעמדו בדרישות הקורס ויעברו את הבחינה הסופית, יקבלו את תעודת הסמכת ה-CSA (Cyber Security-Defense Analyst Certificate)

\ ללומד תהיה גישה למערכת הכשרת האונליין למשך תקופה של 6 חודשים לאחר הרכישה, כאשר מערכת הכשרת האונליין כוללת עדכונים וחומרי לימוד חדשים אשר יוספו באופן אוטומטי למערכת

\ אורך הקורס הינו 100 שעות לימוד

\ ניתן לבחור בקורס עם / ללא פגישות תמיכה עם מומחה סייבר. פגישות התמיכה יתקיימו אחת לשבועיים ויאפשרו לחניכים לשאול שאלות, לקבל תמיכה אקדמית ולהרחיב את הידע שלהם בתחום