מטפל ומטופל: על הקשר הטיפולי במצבים קליניים שונים

מטרת ההשתלמות

מטרת ההשתלמות היא לאפשר למתמחים לעיין בקשר הטיפולי, באופן שבו הקשר הטיפולי מושפע ממצבים קליניים שונים אותם הם פוגשים בעבודתם, וכן באופן שבו הוא עשוי לשמש תשתית לעבודה הטיפולית במצבים אלה. ההשתלמות בנויה כך שנדון בקשר הטיפולי בהקשרים שונים ובהתייחס למספר גישות ודרכי טיפול.

ניהול מקצועי – ד"ר אליאן זומרפלד

פסיכולוגית קלינית מדריכה, מרצה בכירה בחוג לפסיכולוגיה באוניברסיטת אריאל בשומרון.

*במקרה ביטול, אין החזר על דמי הרישום

תאריכי השתלמויות חדשים נכון לתקופה זו

השתלמות מתמחים: מטפל מטופל הקשר הטיפולי במצבים קליניים שונים

תל אביב:

15.06.2020

06.07.2020

04.08.2020

14.09.2020

19.10.2020

05.11.2020

חיפה:

נעדכן בהמשך על תאריכים חדשים

השתלמות מדריכים: גישות, אתגרים ושימושים בהדרכה

24.06.2020

08.07.2020

22.07.2020

05.08.2020

19.08.2020

השתלמות מפרויד ועד ימינו

הפתיחה נדחית לחודש יוני.

\ מה ניתן ללמוד ממחקרים בפסיכותרפיה על הקשר הטיפולי?

\ הקשר הטיפולי במצבים גבוליים

\ הקשר הטיפולי בממשק עם עולם המשפט

\ הקשר הטיפולי עם מטופלים ברצף האוטיסטי

\ היבטים ייחודיים בקשר הטיפולי בהקשרים הרפואיים והשיקומיים

\ הקשר הטיפולי עם תינוקות, פעוטות, ילדים והוריהם

\ הקשר הטיפולי עם מטופלים פסיכוטים

\ היבטים ספציפיים בקשר הטיפולי עם מתבגרים

מתמחים ומתמחות בפסיכולוגיה.

8 מפגשים

בין השעות 08:30-15:30 שיתקיימו בתל אביב ובחיפה.

ביחידה ללימודי חוץ והמשך, אוניברסיטת אריאל. רח' בן אביגדור 5, תל-אביב.

או במכללת 'יוזמות', בונה אליעזר 11, חיפה.

יש להתעדכן בתאריכי ההשתלמות החדשים

* לקבלת אישור השתתפות בהשתלמות נדרשת נוכחות מלאה בכל המפגשים

פירוט ההרצאות – לחצו כאן

לו"ז ההשתלמות – לחצו כאן

רשימת מרצים

פסיכולוג קליני מומחה, דוקטורנט באוניברסיטת חיפה, מנהל מכון נוף.

פסיכולוגית רפואית מומחית-מדריכה. פסיכולוגית במערך לשיקום נוירולוגי בבית החולים השיקומי "שיבא" בתל השומר, חוקרת ומרצה במכללה האקדמית תל-אביב יפו ובעלת קליניקה פרטית בת"א.

פסיכולוג שיקומי ונוירופסיכולוג, מומחה-מדריך. פסיכולוג אחראי במערך לשיקום נוירולוגי בבית החולים השיקומי "שיבא" בתל השומר, חוקר ומרצה באוניברסיטת אריאל ובעל קליניקה פרטית.

פסיכולוגית קלינית מדריכה, פסיכואנליטיקאית מנחה בחברה הפסיכואנליטית בישראל. מורה מן החוץ בחוג לפסיכולוגיה באוניברסיטת תל-אביב,  בקורס “פסיכותרפיה דינמית”, ובקורסי הדרכה. מורה במסלול 'מצבים מנטאליים ראשוניים' בתוכנית לפסיכותרפיה בבי”ס לרפואה, אוניברסיטת תל-אביב. לימדה בקורסים: ”דיבור עם פסיכוזה”, “רגעי שינוי בטיפול”.  עבדה 20 שנה בבית חולים באר-יעקב, במחלקות אשפוזיות, במחלקת שיקום וביחידת יום.  כיום בקליניקה פרטית. תרגמה את “היומן הקליני” של פרנצי לעברית.

פסיכולוג קליני מדריך. עוסק בפסיכואנליזה לאקאניאנית.  עבד כפסיכולוג אחראי במחלקה סגורה במרכז לבריאות הנפש באר יעקב. כתב עבודת דוקטורט בנושא זיהוי מוקדם של פסיכוזה מפרספקטיבה לאקאניאנית ופנומנולוגית. מנהל בית סוטריה השרון.

פסיכולוג קליני, מדריך בפסיכודיאגנוסטיקה, גונדר משנה בדימוס, מעריך מסוכנות לפי חוק להגנת הציבור מפני עבירות מין, מנהל התוכנית – פסיכולוגיה משפטית במרכז הבינתחומי הרצליה.

פסיכולוגית קלינית מומחית ומדריכה. עובדת במרפאת "קשת" בבית חולים שיבא, תל השומר, וכן בקליניקה פרטית בתל אביב ובקיבוץ נתיב הל"ה. במסגרת עבודתי עם מטופלים בספקטרום האוטיסטי עוסקת באבחון, טיפול פרטני, טיפול משפחתי, בהדרכות הורים וכן בטיפול קבוצתי.

פסיכולוגית קלינית מומחית ומדריכה, מנהלת הקליניקה לטיפול בקהילה במחלקה לפסיכולוגיה באוניברסיטת בר אילן וראשת מגמה קלינית של הילד. מרצה בתוכנית לפסיכותרפיה במרכז ויניקוט. חוקרת בתחום האובדנות והתנהגויות הרס עצמי.

פסיכולוגית קלינית מומחית, פסיכואנליטיקאית חברה ב- GIEP. מלמדת אורחת בפרויקט דורa סקציה קלינית ללימודי פרויד-לאקאן. אחראית על היחידה הטיפולית באוריינטציה לאקאניאנית PART לטיפול בבוגרים עם אוטיזם ופסיכוזה , במסגרת מרפאת קשת בבית החולים תל השומר. דוקטורט מאוניברסיטת חיפה בשיתוף עם המרכז הפסיכיאטרי Hvidore בקופנהגן בנושא זיהוי מוקדם של סכיזופרניה על פי הגישה הפנומנולוגית והגישה הלאקאניאנית.

פסיכולוג קליני מומחה ומדריך, פסיכולוג ראשי במרכז לבריאות הנפש באר יעקב-נס ציונה, פסיכולוג ראשי במכון גרין לפסיכולוגיה מתקדמת בתל אביב, פרקטיקה פרטית (ילדים, נוער ומבוגרים), עובד כ-20 שנה במסגרת בית החולים. בוגר מסלול מצבים מנטאליים ראשוניים באוניברסיטת תל אביב.

פסיכולוגית קלינית מומחית, חברת סגל בבי"ס לפסיכולוגיה באוניברסיטת חיפה, ראש המעבדה לפסיכותרפיה באוניברסיטת חיפה.

פסיכולוגית התפתחותית, מומחית מדריכה. מנהלת מרכז "משחק ומציאות"- מרכז ללמידה והעשרה מקצועית לפסיכולוגים ומטפלים רגשיים. מרצה ומדריכה לאורך השנים במסגרות שונות- אקדמיות, מכונים להתפתחות הילד, בריאות הנפש, שירותים פסיכולוגים חינוכיים ועוד. מטפלת בקליניקה פרטית.

פסיכולוג קליני מומחה, עוסק בפסיכואנליזה לאקאניאנית בקליניקה פרטית ובמחלקה אקוטית לגברים במרכז לבריאות הנפש 'באר יעקב', עורך ומתרגם של ספרות פסיכואנליטית.

פסיכולוגית קלינית ורפואית, מדריכה, בעבר – מנהלת המערך הפסיכולוגי בבי"ח בילינסון, חברה ויו"ר וועדת האתיקה של הפסיכולוגים, יוזמת התוכנית – פסיכולוגיה משפטית במרכז הבינתחומי הרצליה.

פסיכולוגית קלינית מומחית ומדריכה, פסיכולוגית אחראית במרכז "הדרים" של בית החולים "שלוותה", למחקר וטיפול בהפרעות אכילה. מתמחה במכון של החברה הפסיכואנליטית לישראל. מנחת קבוצות DBT.