מפרויד ועד ימינו: המעשה הטיפולי בגישות העכשוויות בפסיכואנליזה

מטרת ההשתלמות

לאפשר למשתתפים לחזור ולעיין ביסודות התיאורטיים של הזרמים המרכזיים בפסיכואנליזה בת זמננו ובנגזרות הפרקטיות שלהם בטיפול באוריינטציה פסיכואנליטית. בכל אחד מהזרמים נתוודע אל הנחות היסוד והעקרונות של הגישה הטיפולית, מהם הממדים המרכזיים המשמשים להמשגה ולהבנה של מקרה, העמדה הטיפולית המתבקשת וההתערבויות הנובעות מהגישה, וכיצד מתחוללים שינויים לפי גישה זו. מסלול זה יאפשר לחשוב על הייחודיות של כל גישה וכן לערוך ניתוח השוואתי של ההבדלים בין הגישות.

ניהול מקצועי – ד"ר אליאן זומרפלד

פסיכולוגית קלינית מדריכה, מרצה בכירה בחוג לפסיכולוגיה באוניברסיטת אריאל בשומרון.

*במקרה ביטול, אין החזר על דמי הרישום

\ פרויד

\ קליין וממשיכיה

\ ביון

\ ויניקוט וממשיכיו

\ הגישה ההתייחסותית

\ קוהוט וממשיכיו

\ לאקאן

מתמחים ומומחים בפסיכולוגיה

7 מפגשים

בין השעות 08:30-15:15

החל מ – 06.05.2020 ביחידה ללימודי חוץ והמשך, אוניברסיטת אריאל. רח' בן אביגדור 5, תל-אביב.

תאריכי המפגשים:

06.05, 20.05, 10.06, 24.06, 08.07, 22.07, 05.08

* לקבלת אישור השתתפות בהשתלמות נדרשת נוכחות מלאה בכל המפגשים

פירוט ההרצאות – לחצו כאן

לו"ז ההשתלמות – לחצו כאן

רשימת מרצים

פסיכולוגית קלינית מדריכה, מרצה בכירה בחוג לפסיכולוגיה באוניברסיטת אריאל. עוסקת בטיפול, מחקר, הוראה והדרכה של אנשי מקצוע בשלבים שונים. מלמדת ב'רשת הלאקאניאנית', בבית הספר לפסיכותרפיה באוניברסיטת בר-אילן ובמסגרות נוספות. מנהלת אקדמית של מרכז ההכשרות לפסיכולוגים במשרד הבריאות.

פסיכולוג קליני, ראש תוכנית הדוקטורט "פסיכואנליזה וממשקיה", התוכנית לפסיכותרפיה, הפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר, אוניברסיטת תל-אביב; מרצה בכיר, המחלקה לפסיכולוגיה, אוניברסיטת בר-אילן; עורך, "שיחות" – כתב-עת ישראלי לפסיכותרפיה.

פסיכולוגית קלינית, פסיכואנליטיקאית. מורה ומנחה סמינרים קליניים במסלולים המתקדמים בביה"ס לפסיכותרפיה באונ' ת"א: 'מצבים מנטליים ראשוניים' ו'הזרם העצמאי בפסיכואנליזה – פורצי דרכים' וכן במרכז ויניקוט. מטפלת ומדריכה בקליניקה בת"א.

פסיכואנליטיקאי מנחה, מכון ת"א לפסיכואנליזה; פסיכולוג קליני מדריך; ראש מסלול ביון במכון מגיד לפסיכותרפיה שליד האוניברסיטה העברית; מלמד ומדריך במסגרות רבות.

פסיכואנליטיקאית ילדים ומבוגרים, ראש המסלול לפסיכואנליזה של ילדים במכון הפסיכואנליטי, פסיכולוגית קלינית, מלמדת ומדריכה בבית הספר לפסיכותרפיה של הפקולטה לרפואה באוניברסיטת תל אביב במסלול הקלייניאני ובמסלול מצבים מנטליים ראשוניים, עובדת בקליניקה פרטית.
בעבר התמחתה בעבודה עם הפרעות תקשורת בגיל הרך, עורכת מדעית של תרגום הספר: איזון נפשי שינוי נפשי של בטי ג'וזף שייצא בקרוב בהוצאת
תולעת ספרים.

פסיכואנליטיקאית ופסיכולוגית קלינית. מורה ומדריכה במרכז הלימודים של החברה הפסיכואנליטית, חברה בצוות ניהול התוכנית לפסיכותרפיה
פסיכואנליטית ׳מפת דרכים׳ במרכז ויניקוט, מורה ומדריכה בה. מלמדת בתוכנית ללימודים מתקדמים ׳מצבים מנטאליים ראשוניים׳ באוניברסיטת תל אביב ובמסגרות נוספות. עובדת בקליניקה בתל אביב.

פסיכולוגית קלינית בקליניקה פרטית בר״ג, חברת צוות ההיגוי שהגה והוביל את תכנית ההכשרה התלת שנתית לפסיכולוגית העצמי למטפלים.
מורה ומדריכה בתוכנית ההכשרה ובלימודי המשך של תלמידי התוכנית. מרצה על פסיכולוגית העצמי והחיבור בין ספרות וטיפול במסגרות שונות.