שפת הסימנים הישראלית (שס"י) – מכינה למתורגמנות

על המקצוע

היחידה ללימודי חוץ והמשך של אוניברסיטת אריאל בשומרון מקיימת תכנית ללימוד שפת הסימנים הישראלית משלב הבסיס ועד לימודי מתורגמנות.

המכינה מטרתה לאפשר לסטודנטים לשפר את הידיעה והשליטה בשפת הסימנים, הן ברמת ההבנה והן ברמת ההבעה.

במכינה לשפת הסימנים יתמקדו במאפיינים לשוניים כגון סימני זמן, מבני טופיק/ קומנט, מסווגי מיקום, אספקטים טמפורליים, פעלי התאמה, פסוקיות  זמן, מסווגים תיאוריים, ציינים לא מנואליים, מסווגי אלמנט ועוד.

המכינה מיועדת לאלו המעוניינים להצטרף לתכנית המתורגמנות ואינם שולטים בשפה במידה מספקת.

\ מיקומים במרחב

\ תלונות  והצעות

\ תיאור וזיהוי חפצים

\ אירועים וטיולים