תנאי הקבלה למנהל ומדיניות מערכות בריאות- תואר שני- תשפ"א

מנהל ומדיניות מערכות בריאות

ללא תזה/ עם תזה

שנתיים

כלל המועמדים לתואר שני מחויבים בעמידה בדרישות הסף:

• תואר ראשון ממוסד אקדמי מוכר ע"י המועצה להשכלה גבוהה (מל"ג).
  • פטור אקדמי מאנגלית.
  • קורסי השלמה ייקבעו בהתאם להחלטת המחלקה.

תנאי קבלה

• תואר ראשון בממוצע 80 לפחות.
  • ניסיון ניהולי רלוונטי מוכח של 4 שנים לפחות בתחומים רלוונטיים לתחום המבוקש- יתרון.
  • המועמדים יבחנו על ידי ועדת קבלה שהרכבה יכלול את ראש התכנית, ראש המחלקה ומרצה נוסף.
  • ועדת הקבלה תיקח בחשבון את רקע המועמדים, הישגיהם האקדמיים וניסיונם המקצועי.
  • קורסי השלמה– סטודנטים שאינם בוגרי תואר ראשון בניהול מערכות בריאות, ידרשו ללימודי השלמה כמפורט בתכנית ולסיימם בציון עובר.

תנאי קבלה למסלול רופאים

• הצגת דיפלומה וגיליון ציוני לימודי רפואה.
  • מסלול רופאים הינו ייחודי באוניברסיטת אריאל, המיועד לפלח שוק חדש ואיכותי של רופאים ורופאי שיניים בלבד ומותאם לצרכי הרופאים ולצורך הלאומי בהכשרת מנהלים בכירים בשירותי הבריאות.

סך נ"ז נדרש לתואר

• במסלול ללא תזה: 42 נ"ז
  • במסלול עם תזה:24 נ"ז בקורסים + 20 נ"ז עבודת התזה (סה"כ 44 נ"ז למסלול עם תזה)
  • קורסי השלמה: עד 25 נ"ז בהתאם ללימודי התואר הראשון.

קבלה חריגה– המחלקה שומרת לעצמה את הזכות לדון במועמדים שאינם עומדים בתנאי הקבלה, במסגרת קבלה חריגה, במגבלה של עד 10% ממכסת המתקבלים, בהתאם להנחיות מל"ג. כל מקרה ייבדק לגופו על ידי ועדת הקבלה המחלקתית.

דרישות ידע בעברית- מבחן יע"ל

• מועמד שסיים את התואר הראשון בשפת הוראה שאינה עברית, יידרש להציג ציון 105 לפחות במבחן יע"ל (הבודק ידע בעברית). דרישה זו הינה חלק בלתי נפרד מתנאי הקבלה.

אוניברסיטת אריאל בשומרון שומרת לעצמה את הזכות לבצע שינויים בתנאי הקבלה.