תואר ראשון בניהול מערכות בריאות

ניהול מערכות בריאות

אודות

מערכת הבריאות בישראל הינה מערכת ציבורית המושתת בעיקרה על מגוון ארגונים המעניקים שירותי רפואה לכלל אזרחי המדינה. שירותי מערכת הבריאות מאופיינים במורכבות רבה, היוצרים פערים בין צרכן שירותי הבריאות לספקי הבריאות, זאת לצד האתגרים העומדים לפתחה: הזדקנות האוכלוסייה, מחסור בכוח אדם רפואי, אי שוויון בבריאות ובנגישות לטיפול רפואי ובפער בין קופות החולים לבתי החולים. לצורך ההתמודדות עם תהליכים מורכבים אלה, פותח התואר בניהול מערכות בריאות באוניברסיטת אריאל תוך שהוא ממקד את הכשרת הסטודנטים להתמודדות עם האתגרים הרבים העומדים בפני מערכת הבריאות.

במסגרת לימודי ההכשרה לתואר בוגר (B.A) בניהול מערכות בריאות באוניברסיטת אריאל מוענקים לסטודנט כלים מגוונים להבנה מעמיקה ורחבה של מערכת הבריאות וליכולות ניהול של המערכת. במסגרת התואר בניהול מערכות בריאות באוניברסיטת אריאל, נלמדים נושאים המשלבים לימודי מנהל תוך מיקוד בצרכי הניהול של מערכת הבריאות. זאת, על מנת לאפשר לסטודנט לחוות את כל מאפייני המערכת בתחומים השונים: ניהול רפואי, משפט – אתיקה, סוציולוגיה רפואית, מערכות מידע רפואיות, צריכת שירותי בריאות, כלכלת בריאות, טכנולוגיות רפואית ועוד. כל זאת על מנת להקנות לבוגר התואר בניהול מערכות בריאות את מירב הכלים להצלחתו, על מנת שיוכל לעמוד באתגרים הרבים בתפקידיו השונים כמנהל במערכת הבריאות.

לשם הצלחתו של הסטודנט בניהול מערכות בריאות, מעמידה המחלקה לניהול מערכות בריאות את מיטב המרצים והחוקרים בתחום ניהול מערכות בריאות ומבכירי מערכת הבריאות.

במחלקה תלמידי מחקר מתקדמים במסגרת תכנית לתואר שני הקיימת במחלקה משנת 2015 ובמסגרת לימודי דוקטורט.

סגל המחלקה

פרופ' רחלי ניסנהולץ -גנות

ראש המחלקה לניהול מערכות בריאות

בראש המחלקה עומדת פרופ' רחל ניסנהולץ-גנות, עו"ד, בעלת תואר ראשון ושני במשפטים, תואר ד"ר במדעי הרפואה ופוסט דוקטורט בתחומי האתיקה הרפואית. פרופ' ניסנהולץ-גנות משמשת גם כחוקרת במכון ברוקדייל (המכון המוביל בישראל למחקר בתחומי מדיניות בריאות). עוסקת במחקר בתחומי האתיקה, המשפט ומדיניות הבריאות ושימשה בעברה כראש תחום מדיניות ציבורית במחלקה המשפטית של ההסתדרות הרפואית.

מחקר

המחלקה לניהול מערכות בריאות עוסקת במגוון תחומי מחקר: קידום בריאות, העדפות צרכנים, אתיקה רפואית, גרונטולוגיה, מדדי איכות בבריאות, מדיקל אינפורמטיקס ועוד.

היסטוריה

המחלקה לניהול מערכות בריאות באוניברסיטת אריאל הוקמה בשנת 1999 ומאז הכשירה אלפי בוגרים שהשתלבו במערכת הבריאות בתפקידי אדמיניסטרציה וניהול המחלקה לניהול מערכות בריאות באריאל ידועה כמי ששמה לנגד עיניה את השלוב בין המצוינות האקדמית לבין היכולות הניהוליות בשטח.

לחצוותתחילו ללמוד
סגירת טופס צף