מדריך לחברי סגל מן החוץ

ידיעון זה מיועד למורים מן החוץ/מתרגלים באוניברסיטת אריאל בשומרון אשר עוסקים בהוראה ובתרגול. הידיעון מכיל מידע על תנאי ההעסקה, התשלומים השונים, הזכויות והטבות. הידיעון נועד לשמש ככלי עזר לנוחיות המורים ומרכז בתוכו את ההוראות והנהלים. יש לציין כי הידיעון הינו כלי עזר ידידותי ואינו בא במקום הסכמים, נהלים, תקנונים והוראות מתחדשות של אוניברסיטת אריאל. כל האמור בלשון זכר, מתייחס גם לנקבה.

אודות האוניברסיטה

אוניברסיטת אריאל בשומרון הוקמה בשנת 1982 כמכללה והוכרה כאוניברסיטה השמינית בישראל בשנת 2012 . כיום לומדים בה כ- 14,000 סטודנטים הלומדים לתואר אקדמי ראשון, ללימודים מתקדמים, במכינה הקדם-אקדמית ובבית הספר להנדסאים. כמו כן פועלת יחידה ללימודי חוץ והמשך. באוניברסיטה פעילים מאות מדענים, רבים מהם מן המובילים בתחומם בארץ ובעולם, חלקם פרופסורים, משלבים הוראה ומחקר בתחומים מגוונים כגון: רובוטיקה, אלקטרו-אופטיקה, גידול גבישים, מחקר הסרטן, פיתוח פולימרים, רעידות אדמה, לימודי הסביבה, אימונולוגיה ועוד.

באוניברסיטה מרכזי מחקר רבים בתחומים מגוונים כגון: המרכז לחקר המוח; המרכז למחקר ופיתוח רובוטיקה; המרכז לפיתוח אמצעי לחימה בטרור (Homeland security); המרכז לחקר חומרים; המרכז למו”פ אזורי – השומרון ובקעת הירדן; המרכז לאנרגיות משולבות; המרכז לחקר המזרח התיכון; המכון לחקר מדיה חדשים, חברה ופוליטיקה; המרכז הלאומי לפיתוח מקורות קרינה ויישומיהם (לייזר האלקטרונים החופשיים FEL) שהוא בעל מעמד של מוקד ידע לאומי – ארצי; המכון לחקר העדות היהודיות בקווקז ובמרכז אסיה ע”ש גרמן זכרייב; המרכז לפיזיקה יישומית ע”ש משפחת שלזינגר; המרכז לחקר הסרטן ע”ש פרופסור ישעיהו לנג ז”ל; המרכז למשפט ולתקשורת; המרכז לחקר רעידות אדמה; המרכז לחקר אלקטרואופטיקה.

הסטודנטים מגיעים אלינו מכל קצות הארץ. אוכלוסיית הסטודנטים והעובדים באוניברסיטה מגוונת, ומקיפה את כל רובדי החברה הישראלית: חילונים ודתיים, עולים חדשים לצד ישראלים ותיקים. בהקשר זה מהווה האוניברסיטה מוסד המשמש ככור היתוך לכל שכבות החברה בישראל, והמעיד, על אף חילוקי הדעות והשוני המנטאלי, התרבותי והאידיאולוגי, על יכולתה של האקדמיה לשמש בסיס להידברות ולקירוב לבבות. אנו מתגאים בעובדה שבוגרינו משולבים בעמדות מפתח בחברות הגדולות והמובילות במשק, ורבים מהם ממשיכים לתארים מתקדמים באוניברסיטאות מובילות בארץ ובעולם.

לצד יעדיה האקדמיים, אוניברסיטת אריאל בשומרון מציבה לעצמה יעדים ציוניים-חברתיים. מתוך ראייה פרקטית ואידיאולוגית והרצון לספק את צרכי המשק, הכלכלה והחברה הישראלית, פיתח המוסד את המחלקות המבוססות על מקצועות ההנדסה, הטכנולוגיה והמדעים. כמו כן מפעילה האוניברסיטה מגוון פעילויות רחב של תרומה לקהילה, ובכללם מרפאות בתחומים שונים וסיוע לקבוצות אוכלוסייה מגוונות. בנוסף הוקמו כפרי סטודנטים, המהווים מוקדי התנדבות במרחב.

המשך הגידול המהיר, תוך חתירה למצוינות אקדמית, מבססים את מעמד אוניברסיטת אריאל בשומרון כאוניברסיטת המחקר השמינית במדינת ישראל.

חזון האוניברסיטה

• אוניברסיטה מהמובילות בעולם, ציונית ורב תחומית.
  • אוניברסיטה מובילה במחקר, בחינוך וביצירת מנהיגות לעם היהודי.
  • אוניברסיטה המהווה גורם משפיע במרחב בו היא פועלת לשם חיזוקו התרבותי, הכלכלי והחברתי.
  • האוניברסיטה תהווה מוקד משיכה לסטודנטים ולמדענים מהארץ ומהעולם תוך מצוינות ברמת השירות.