תעודת הוראה במגמת תעשייה וניהול

המסלול מקנה תעודת הוראה במסלול העל-יסודי (י' עד י"ב) במגמת תעשייה וניהול. המסלול נפתח ביוזמת משרד החינוך בשל המחסור הרב באנשי הוראה מתחום התעשייה וניהול בבתי הספר התיכוניים. תכנית הלימוד כוללת לימודים תיאורטיים והתנסות מעשית. הלימודים התיאורטיים יכללו לימודי חינוך, פדגוגיה, מתודיקה, אוריינות, דידקטיקה והעשרה. במישור המעשי יתקיימו סדנאות להוראה והתנסות בבתי ספר, תוך ליווי, הנחיה והדרכה פדגוגית  של הסטודנט. ההתנסות המעשית תאפשר לסטודנט לקשור באופן מעשי בין התיאוריה החינוכית לבין יישומה הלכה למעשה. הלימודים לתעודת ההוראה ימשכו כשנתיים, במקביל ללימודי התואר הראשון בהנדסת תעשייה וניהול באוניברסיטת אריאל. סטודנטים יוכלו להצטרף לתוכנית בשנים שלישית ורביעית ללימודי התואר הראשון.

מטרות התכנית:

• הכשרת סטודנטים להוראת תעשייה וניהול בבתי הספר התיכוניים.
  • התנסות בהוראה ובהדרכה בעולם תעסוקתי משתנה ודינאמי, בתנאי אמת- הקניית כלים ותמיכה לסיוע ולפתרון קשיים בתחום הפדגוגי, הארגוני ובטיפוח זהות מקצועית.
  • התנסות חוויתית – הסטודנט יתנסה במגוון סדנאות, מצפייה בשיעורים ועד להוראה עצמאית.
  • התנסות בסביבה עדכנית עם תשתיות מתקדמות- מרכז סימולציות ייעודי הכולל תרגול עמידה בפני קהל, צילום, ניתוח יכולות אינדיבידואליות וסקירת מומחים.
  • הקניית יכולות פיתוח כלי הדרכה.
  • הקניית מיומנויות פרזנטציה והופעה מול קהל – אנשים השולטים במיומנות התקשורת הבין אישית על כל היבטיה רוכשים לעצמם יתרון משמעותי בתפקוד והצלחה בעסקים בניהול ובחיים בכלל.  אחד הכלים הנפוצים היום להעברת מסרים בארגונים ובכלל
  • היא הצגת נושא בפני קהל. מיומנות זו כפי שכבר הוכח, הינה מיומנות נרכשת, מכאן שלמידת הכללים , ההכנה והאימון בביצוע פרזנטציה הינם המפתח להצלחה במיומנות חשובה זו.
  • הקניית מיומנויות ניהול- יכולת הדרכה, הנחיה והנעת עובדים; תקשורת בינאישית; ניהול צוות עובדים;  הערכת עובדים ומתן משובים; מתן שירות איכותי ועוד.

תנאי קבלה:

מסיימי שתי שנות לימוד במחלקה להנדסת תעשייה וניהול באוניברסיטת אריאל ובלבד שהסטודנט סיים שני שלישים מלימודיו לתואר הראשון בציון ממוצע של 80 לפחות.