המעבדה הווירטואלית להוראת המתמטיקה ותחרויות במתמטיקה

המעבדה עוסקת בפיתוח הוראת המתמטיקה בעזרת טכנולוגיות מודרניות, אחד הפרויקטים החשובים – תחרויות במתמטיקה דרך האינטרנט.

מטרתה של התחרות היא מתמטית-חינוכית: להגביר בקרב הסטודנטים את המודעות, העניין והאתגר להתמודדות עם בעיות במקצוע זה. פרופ’ אלכסנדר דומושניצקי, יו"ר הוועדה המארגנת ודיקן הפקולטה למדעי הטבע באוניברסיטה, יזם את התחרות לאחר שהכין תחרויות דומות עבור תלמידי תיכון מטעם הטכניון, וראה כי האתגר משך את התלמידים ודרבן אותם להתנסות ולהתמודד.

האולימפיאדה האינטרנטית הראשונה למתמטיקה התקיימה בדצמבר 2006, ואז השתתפו בה סטודנטים מהאוניברסיטה באריאל בלבד. מינואר 2008 היא נפתחה למתחרים מארצות נוספות. התחרות נוסדה לאחר שסטודנט בוגר האוניברסיטה זכה במדליית כסף בתחרות דומה שהתקיימה ביוזמת קפריסין, בקרב מדינות דרום אירופיות. באולימפיאדות האלה משתתפים אלפי סטודנטים מיותר מ-20 מדינות מכל רחבי העולם.