אודות המחלקה לסיעוד (B.S.N)

תכנית הלימודים במחלקה לסיעוד באריאל, מבוססת על עשייה סיעודית מבוססת ראיות, חשיבה קלינית וביקורתית תוך לקיחת אחריות מקצועית ואתית למטופל ולמשפחתו. הסגל מאמין ביחס אישי מתוך כבוד הדדי. הסגל ילווה את הסטודנטים בתהליך הלמידה וההתנסויות במחלקות השונות במרכזים הרפואיים ובקהילה.

הלימודים כוללים הרצאות, הדמיית תרחישים, והתנסות בעבודה במרכזים רפואיים אוניברסיטאיים ובקהילה. תהליך הלמידה מבוסס על תרגולים מקדימים במרכז הדמיה (סימולציה) מהגדולים והמתקדמים הקיימים כיום בארץ, שנבנה עבור הסטודנטים לסיעוד באוניברסיטה. הלימודים כוללים, לצד התרגולים במרכז הסימולציה החדשני, הרצאות פרונטאליות פעילויות לימודיות אינטראקטיביות, התנסות בבתי חולים בכל הארץ ובקהילה בכל קופות החולים. הכנת הסטודנטים בדרך ייחודית זו, של קורסים סימולטניים ולימודים אינטראקטיביים, תאפשר רכישת מיומנויות מקצועיות הדרושה להענקת טיפול איכותי ובטוח תוך הפעלת שיקול דעת וסדרי עדיפויות.

הבסיס ללימודי הסיעוד השזור לאורך כל שנות הלימוד, הינו למידת מיומנות תקשורת בינאישית, הטמעת תחום ניהול סיכונים ותחום איכות ובטיחות. הסגל הבכיר יקנה לסטודנטים אסטרטגיות למידה, שיאפשרו לסטודנטים להמשיך וללמוד לקראת לימודים לקורסים על-בסיסיים, ותארים אקדמיים נוספים בהתאם לדרישות אקדמאיות שמהוות חלק מהעולם המקצועי של האחות.

הלימודים לתואר יקנו לבוגרים את התעודה המקצועית של אח מוסמך לצד תואר אקדמי בסיעוד, ומאפשרים המשך לימודים במגוון התמחויות: מיילדות, רפואה דחופה, טיפול נמרץ, קהילה ומחלקות האשפוז השונות. העבודה ביחידות אלה מספקת מגוון גדול של תפקידים, שכל אחד מהם הוא בעל אופי אחר ודורש מיומנות מקצועית שונה.

בוגרי התואר יגשו לבחינה ממשלתית בסיעוד. סיום הבחינה בהצלחה תאפשר להם רישום בפנקס האחים והאחיות.

בוגרי המחלקה מסיימים לימודיהם עם תואר כפול, תואר ראשון במחלקה לסיעוד הניתן באוניברסיטה , ותואר אחות מוסמכת הניתן ע"י מנהל הסיעוד במשרד הבריאות. שילוב זה של תעודה אקדמית ותעודה מקצועית, מחייב פיתוח יכולות מקצועיות ואישיות גבוהות, תיפקוד כוללני איכותי ובטוח בסביבות מורכבות ומשתנות במערכת הבריאות והרווחה, הכרת סביבת העבודה ולקיחת אחריות על כל המתרחש בה, לצד פיתוח כישורים חברתיים, מקצועיים ומוסריים.

המחלקה לסיעוד היא חלק מהפקולטה למקצועות הבריאות באוניברסיטה. שיתופי פעולה בלמידה בין המחלקות בפקולטה הן במישור האקדמי והן במישור המקצועי מדמה את העשייה היום יומית בקהילה ובבית החולים. שיתוף זה הינו מרכיב חשוב ביותר לחיי העבודה שמכוונים לעשייה מיטבית לטובת המטופל. הכשרת הסטודנטים מתבצעת במרכז סימוציה שנבנה עבור הסיעוד באוניברסיטה ובבתי חולים וקהילה בכל הארץ.

מתוקף היותנו כפופים הן להנחיות המועצה להשכלה גבוהה והן למנהל הסיעוד שבמשרד הבריאות מוטלת החובה על הסטודנט לעמוד בדרישות משרד הבריאות כתנאי להגשת מועמדות למבחן הממשלתי לתואר אח/ות מוסמך/ת ולרישום ב"פנקס האחיות – מורשים לעסוק בסיעוד".

אנו מכשירים את הסטודנט להיות בוגר התכנית, אח\ות מוסמך\כת בעל ערכים אתיים מקצועיים, ידע ויכולות למידה אישיים הפועל לטובת המטופל בכל תחום בו יבחר לעסוק.