מפת שינויי התנועה באוניברסיטה

שינויים בהסדרי התנועה והתחבורה – איחוד הקמפוס

ביום שישי 28.2 בשעה 17:00 הכביש החוצה בין הקמפוס העליון והתחתון באוניברסיטת אריאל יהפוך לטיילת עבור הולכי רגל בלבד.
המהלך לו שותפות אוניברסיטת אריאל, אגודת הסטודנטים, עיריית אריאל, משרד התחבורה והמנהל האזרחי- נוצר בכדי להגן ולשמור על הולכי הרגל בסביבת האוניברסיטה ובכדי להקל על תושבי שכונת המוריה ביציאתם בשעות העומס מהשכונה.

המהלך כולל גם קו אוטובוס חדש לתל אביב עבור תושבי שכונת מוריה, גבעת האוניברסיטה, רחוב הנחשונים ושכונת בן יקר!

לאור השינויים במערכת הכבישים, הושק קו חדש לתל אביב בשיתוף עם חברת אפיקים.

קו 586 יהיה קו ישיר משכונת מוריה לתל אביב עם תחנות עליה ברח’ הנחשונים שכיום לא נהנה משירות תח”צ לת”א. שירות זה יתן מענה גם לתושבי שכונת בן יקר. הקו המהיר יקצר את זמני הנסיעה בתוך העיר.

השינויים בתנועת הרכבים:
תנועת הרכבים בקרבת האוניברסיטה תתאפשר דרך כביש רמת הגולן והמציל היהודי או דרך הכביש הסמוך לשער המזרחי (ליד תחנת המשטרה החדשה, כביש 34)

עיקרי השינויים בתחבורה הציבורית:

• רוב הקווים יעברו דרך רחוב רמת הגולן ויעצרו בסמוך למעונות הסטודנטים.
  • כאמור, יושק קו חדש לשכונת מוריה שנועד לספק שירות חלופי לקווים שבוטלו, קו 586 יסע במסלול מהיר באריאל בדרכו לת”א. בנוסף קו 1 וקו  186 ימשיכו לשרת את השכונה, בעוד תחנת העליה לשאר הקוים תועתק לרח’ רמת הגולן, ליד מעונות הסטודנטים.
  • קווי אגד תעבורה לכיוון ירושלים יעברו בתחילת רחוב המוריה ובחזור לעיר יעברו בדרך רון נחמן-  ללא מעבר ברחוב רמת הגולן.

דיילים יסייעו לנוסעים בתחבורה הציבורית בימים הראשונים לשינויים בהסדרי התחנות והקווים.

מוקד משרד התחבורה זמין לשאלות הנוסעים במספר *8787 וכך גם באתרי האינטרנט bus.gov.il , moovit, איפה-בוס וגוגל מפות.

לקריאת המצגת אודות השינויים מטעם משרד התחבורה לחץ כאן.