תכנית שילוב לסטודנטים על הרצף האוטיסטי בתפקוד גבוה

תכנית השילוב המלאה לסטודנטים על הרצף האוטיסטי בתפקוד גבוה

כיצד הוקמה התכנית?

התכנית הוקמה בשנת 2008, ביוזמתה של ד"ר דורית אורטל ז"ל, סבתא לנכד עם ASD, אשר עבדה באוניברסיטה ושידכה בין הנהלת האוניברסיטה לשני זוגות הורים לתלמידים לקראת סיום תיכון, וגייסה תרומות להנעת התכנית.
מעורבות ההורים האכפתיים שרצו עתיד לילדיהם ובית הספר עמית עמל בראשון לציון בו למדו התלמידים בכיתה תקשורת משלבת, יחד עם היוזמה של ד"ר אורטל והמחויבות והאחריות החברתית של הנהלת האוניברסיטה, הובילו להשקת תכנית השילוב הייחודית במרכז שירות לסטודנט, בשיתוף עם המחלקה להפרעות בתקשורת בראשות פרופ' אסתי בן יצחק.

חזון ומטרות:

אוניברסיטת אריאל בשומרון הינה מוסד השואף למצוינות אקדמית מחד, ולנגישות ההשכלה הגבוהה ורב גוניות המרקם הסטודנטיאלי מאידך. מתוך חזון זה,
צמחה תכנית השילוב הייחודית לסטודנטים על הרצף אוטיסטי בתפקוד גבוה. מטרת התכנית, המופעלת ע"י מרכז שירות לסטודנט, ובחסות אקדמית של המחלקה להפרעות בתקשורת, הינה מתן שוויון הזדמנויות לרכישת השכלה גבוהה, הנגשת הלימודים ושילוב חברתי, תוך הקניית כלים ומיומנויות להתמודדות עצמאית.

אנו מאמינים שעם מחויבות להצלחת הסטודנט, תמיכה ומענה נכון יצליח הסטודנט לממש את הפוטנציאל הטמון בו. לאור זאת ניתן מענה לצרכי הסטודנט בהתאמה אישית "Tailor made".

הצלחות

• לתכנית בוגרים משולבים בהצלחה בתעסוקה.
  • לתכנית בוגרי תואר ראשון הממשיכים ללימודי תארים מתקדמים, במגוון אוניברסיטאות בארץ.
  • לרבים ממשתתפי התכנית ובוגריה הוענקה תעודת הצטיינות לאור הישגים אקדמיים.
  • המשתתפים והוריהם מדווחים על תחושת עצמאות, התפתחות והצלחה אישית, חברתית ולימודית, שיפור ניכר בתפקוד, בקיום קשרים חברתיים ובתחושת הערך והביטחון עצמי.

סל התמיכה המוצע למשתתפים

• ליווי, תמיכה והדרכה למשתתפי התכנית ולחונכים.
  • הסדרי מגורים במעונות עם חונך מלווה, למתאימים.
  • תמיכה לימודית תוך הקניית כלים ללמידה יעילה.
  • התאמות בתנאי הלמידה וההיבחנות.
  • תיווך אל מול סגל האוניברסיטה והסטודנטים.
  • סדנאות להקניית מיומנויות להתמודדות ולתפקוד עצמאי.
  • מערך חברתי תומך הכולל פעילויות חווייתיות ומעשירות.
  • קשר עם גופי השמה בתעסוקה

תנאי קבלה

• עמידה בתנאי קבלה אקדמיים של המחלקה בה המועמד מבקש ללמוד.
  • ראיון אישי ומשפחתי, מילוי שאלון וביצוע מבדק.
  • רמת תפקוד גבוהה אשר תאפשר שילוב באקדמיה ובחיי הקמפוס.

ליצירת קשר

משרדי מדור התמיכה ממוקמים בקמפוס עליון, בניין 7, קומה 3, דלת מס' 13 (מול המעלית).

שעות קבלת קהל:

ימי א' – ה' בין השעות 8:00-13:00, 14:30-16:00.

merkaztmicha@ariel.ac.il