סיוע וליווי אקדמי – פרויקט חונכות על"מ

סיוע וליווי אקדמי- פרויקט חונכות על"מ

המדור מסייע לסטודנטים בעלי מוגבלויות, לקויות למידה ובכלל, לסיים את התואר בהצלחה על ידי מתן חונכות פרטנית, מרתונים ושיעורי עזר מותאמים לצרכי הסטודנטים ומפעיל סטודנטים בפרויקט חונכות על"מ (עזרה לסטודנט מסטודנט).

קבלת חונכות

כל סטודנט מקבל את האפשרות לבקש עזרה לימודית לא פורמלית במחיר מסובסד. החונכות מועברת על ידי סטודנט משנה מתקדמת או הוכיח הצלחה.

אוכלוסיות בעלי העדפה מתקנת

• בעלי מוגבלויות – המוכרים במדור תמיכה.
  • בעלי לקות למידה – סטודנט אשר קיבל התאמות ממדור תמיכה.
  • משרתי מילואים – סטודנט אשר שירת במילואים במהלך לימודיו, 3 ימים לפחות, הפסיד שיעורים והינו נזקק לסיוע לצורך השלמת פער שנוצר, יהיה זכאי לקבל סיוע זה ללא תשלום בהתאם לסיוע והטבות לחיילי מילואים
  • עולים חדשים – סטודנטים המוכרים במדור קליטה וממומנים מנהל הסטודנטים.
  • סטודנטים מהמגזר הערבי
  • פרויקטים ייחודיים

סבסוד חונכות

על מנת לקבל סבסוד לחונכות על בסיס מצב סוציואקונומי יש להגיש בקשה למדור סיוע ורווחה ולהתעדכן בסטטוס הבקשה מולם.

סבסוד לאוכלוסיות בעלי העדפה מתקנת יש לבדוק אל מול הגורמים הרלוונטיים.

סוגי החונכויות

סוג חונכות

פירוט

כמות סטודנטים

מספר שעות

הערות

חונכות פרטנית / זוגית

חונכות אחד על אחד

תגבורים

ריכוז החומר והכנת הסטודנט למבחן כבר במהלך הסמסטר.

4 מפגשים בני שעתיים

מרתון

הכנת הסטודנט למבחן. בעיקר בתקופת מבחנים.

מינימום 15

מועדי הגשת בקשות

סוג החונכות

מועד פתיחת הגשת בקשות*

מועד סיום הגשת בקשות*

חונכות פרטנית

שבוע לאחר תחילת הסמסטר

חודש לפני סיום הסמסטר

תגבורים

נפתח בהתאם לצורך.

מרתונים

נפתח בהתאם לצורך. בעיקר בתקופת מבחנים

*למרכז שירות לסטודנט יש את הזכות לשנות בכל עת את מועדי הגשת הבקשות וכן לאפשר חונכות לסטודנטים במדור מעבר לזמנים שנקבעו ועל פי החלטת הגורמים המקצועיים.

העברת חונכות

אנו מזמינים את כל הסטודנטים בעלי הישגים לימודיים גבוהים ויכולת טובה להעברת החומר הנלמד לעזור לסטודנטים להצליח על ידי חניכה לימודית בתמורה למלגה כספית. הסטודנטים הנחנכים הינם לומדים לימודי תואר ראשון, תואר שני, הנדסאים ומכינה.

מלגות

ניתן לפעול תחת המדור על ידי מלגת חונכות על"מ מטעם אוניברסיטת אריאל בשומרון או להשתלב בחונכות כחלק מההתנדבות הנדרשת מקרנות חיצוניות:

• עתידים לתעשייה
  • עתידים לצה"ל
  • מפעל הפיס
  • מלגת קרן גרוס
  • מלגת דקן האוניברסיטה
  • ידידים
  • קרן גרוס
  • קרן הישג

הגשת בקשות לקבלת חונך

• שלב א – למלא קישור בקשה לחונך. שליחת מייל לקבלת הקישור amima@ariel.ac.il
  • שלב ב – לצרף מהמידע האישי – מערכת שעות, תשלום על גובה תשלומים. במידה שקיימת זכאות לסבסוד יש לצרף את האישור המתאים: התאמות ללקויי למידה, ימ"מ וכדומה
  • שלב ג – חתימה על תקנון אצל רכז החונכויות.

הגשת בקשות להעברת חונכות

• שלב א – למלא קישור בקשה להיות חונך. שליחת מייל לקבלת הקישור amima@ariel.ac.il