הכשרת מורים- תעודת הוראה לחינוך העל יסודי

מגמות

מגמות לימוד: (מיועד לסטודנטים/בוגרים בתחום התמחות התואר)

• ניהול עסקי- מיועד לסטודנטים/בוגרים מתחום הכלכלה, חשבונאות, ניהול
  • תעשייה וניהול
  • לימודי א"י וארכיאולוגיה
  • ספרות עברית
  • היסטוריה של עם ישראל
  • ערבית
  • מדעי החברה (פסיכולוגיה וסוציולוגיה)
  • מדעי החברה (אזרחות)
  • מתמטיקה
  • ביולוגיה- תזונה

תנאי קבלה

• ממוצע לימודים אקדמיים של 80 לפחות במקצועות ההתמחות הרלוונטית במעמד הגשת הבקשה/ ממוצע תואר ראשון 80 לפחות לבוגרי תואר ראשון.
  • ראיון אישי לבדיקת התאמה אישית להוראה.

אוכלוסיית היעד

• סטודנטים מאוניברסיטת אריאל יוכלו להצטרף לתכנית להכשרת מורים ללימודי ההוראה בתחום התמחותם, החל מהשנה השלישית ללימודיהם ובשנה הרביעית ישלימו את לימודי תעודת הוראה..
  • בוגרי אוניברסיטאות אחרות, שלוחות ומכללות יתקבלו לאחר קבלת התואר הראשון בלבד. זאת לאחר ראיון וקביעת

ההשלמות המיוחדות להם כפי שייקבעו ע"י ראש החוג, בתיאום עם ראש התכנית להוראה בתחום ההתמחות

• מועמדים שאינם מהתחום יידרשו בלימודי השלמה בהתאם להחלטת ראש התוכנית וסיום לימודי ההשלמה בשנה א'.

משך התוכנית

• תכנית הלימודים בהכשרת מורים מתפרסת על שתי שנות לימוד
  • בוגרי תואר ראשון (עם אישור זכאות)- שאינם נדרשים בקורסי השלמה יכולים להגיש בקשה לריכוז לימודים בשנה אחת – יש לקבל אישור מראש החוג וראש התכנית בתחום ההתמחות.

קורסי השלמה ותוכנית הלימודים

• עמידה בדרישות המפורטות לגבי תכנית ההתמחות, בתאום בין התכנית להכשרת מורים לבין המחלקות (קורסי חובה, השלמה וכו').
  • יש לסיים עם קורסי השלמה עד תום שנה א' ללימודי תעודת הוראה. לא ניתן לעלות לשנה ב מבלי עמידה בדרישה זו.

תכנית הלימודים לתעודת הוראה בחטיבת העל יסודי מכילה את הפרקים הבאים:

• לימודי חינוך
  • לימודי פדגוגיה, מתודיקה ואוריינות
  • התנסות מעשית
  • לימודי העשרה

דיפלומה

בסיום  הלימודים הסטודנט יקבל תעודת הוראה במגמה בה למד.

אוניברסיטת אריאל בשומרון שומרת לעצמה את הזכות לבצע שינויים בתנאי הקבלה.