סדנאות עבור מתבגרים – מרפאות מ.ט.ר

יצירת קשר

03-9765777

03-9765743

המרפאות האוניברסיטאיות באריאל מהוות מרכז טיפולי רב מקצועי. אנחנו מספקים מגוון שירותים לציבור הרחב, החל מינקות ועד גיל מבוגר. בנוסף לטיפולים הפרטניים, המתקיימים במרפאות, מתקיימות במסגרת המרפאות גם קבוצות שונות ומגוונות:

1. קבוצות לשיפור מיומנויות חברתיות – מיועדות לילדים ומתבגרים עם קשיים חברתיים או למטופלים על הרצף האוטיסטי, ומעוברות על ידי עובדת סוציאלית וקלינאית תקשורת, המתמחות בהנחיית קבוצות ילדים ומתבגרים. הקבוצות מתמקדות בתכנים הכוללים שיתוף בחוויה, ויסות רגשות, כישורי שיח, רגישות לזולת, התמודדות עם מצבים מורכבים חברתיים שונים, הקשבה ופנייה לאחר, הבנת סיטואציות חברתיות והרחבת קשת הפתרונות המתאימים לסיטואציה. הילדים ילמדו דרך כלים מוחשיים ובאופן חוויתי, תוך כדי התנסויות שונות, להתמודד עם קונפליקטים העולים במהלך היום יום שלהם בהתאם למה שעלה בשיחות ההורים ובהמלצת הצוות החינוכי.
  2. קבוצת חרדת בחינות למתבגרים – בהנחיית פסיכולוגית חינוכית. חרדת בחינות הינה תופעה בה תלמיד חש כי הוא למד ומוכן לבחינה, אך ברגע האמת, לא מסוגל להתמודד עם המבחן: 'בלק אאוט', שכחה, לחץ ועוד… הקבוצה תתמקד בדרכי הביטוי של חרדת הבחינות אצל אנשים שונים, הסיבות להופעתה, ובדרכי התמודדות יעילות.
  3. קבוצות קול – מיועדות למתבגרים אשר להם יש צרידות או בעיות קול אחרות. קבוצות שונות באוכלוסייה, כמו מדריכי נוער, מפתחים הפרעות קול, במיוחד אלו שמקורם בשימוש לא נכון במערכת הפקת הקול, אשר משתפרות בצורה משמעותית או אפילו נעלמות, בעזרת טיפול והדרכה הניתנים ע"י קלינאי התקשורת.
  4. קבוצת move eat תזונה וספורט – מועברת בהנחיית תזונאית קלינית ופיזיותרפיסט התפתחותי, ומיועדת לבני נוער שאינם מרוצים מהמשקל שלהם. הקבוצה מתייחסת להשמנה בראייה רב מערכתית לרבות תזונה ופעילות גופנית. מטרתה לתת ייעוץ תזונתי אישי, ייעוץ והתאמת פעילות גופנית אישית, הדרכה קבוצתית להורים ופעילות גופנית קבוצתית.